Kontroverzné jedlá, ktoré buď miluješ, alebo z duše nenávidíš (2. časť)

Niektorí ich milujú, iní zasa nenávidia.


Existujú jedlá, ktoré sú pre jedného úplnou lahôdkou a druhému sa obracia žalúdok len pri pomyslení na ne. Vôbec nemusíme cestovať do ďalekých exotických krajín, aj slovenská kuchyňa totiž pozná zopár receptov s kontroverznou povesťou. Minule sme si predstavili prvú päticu, teraz prichádza pokračovanie.

Niektorí ich milujú, iní zasa nenávidia. Je však isté, že prítomnosť týchto jedál vždy vyvolá vášnivú debatu.

Kačacie hlavy v polievke

Kým platilo, že väčšinu mäsa, ktoré ľudia zjedli, pochádzalo z ich vlastných dvorov a chlievikov, bolo štandardom zabité zviera využiť do poslednej kostičky. Odpadu takmer nebolo. V minulých dobách sa bežne ocitali v polievke aj kačacie hlavy, ktoré dnes už len tak ľahko nenájdeme. Väčšina výrobcov ich dnes predáva ako potravu pre psy.

Artcavemaniac / EMEFKA

Mozočky s vajcom

Mozočky (najčastejšie bravčové) vôbec nemusí byť ľahké dostať! Tento delikátny orgán sa veľmi rýchlo kazí, a preto ho treba skonzumovať pomerne skoro po zakáľačke. Hoci je náročné mozočky nájsť, väčšinou sú veľmi lacné. Mozočky sa väčšinou pripravujú opečené na panvici s cibuľkou a s vajíčkami.

Artcavemaniac / EMEFKA
7 typov spolužiakov počas prvého školského dňa

Mohlo by ťa zaujímať:

7 typov spolužiakov počas prvého školského dňa. Ktorý z nich si ty?

Býčie žľazy

V mnohých častiach sveta je rozšírené presvedčenie, že pokiaľ človek zje časť zo zvieraťa, získa nejaké jeho vlastnosti. Zrejme tak niekomu napadlo zjesť býčie gule a dúfať, že vďaka tomu získa vitalitu a pohlavnú energiu býka. Bez ohľadu na to, či to naozaj funguje, rôzne kuchyne sveta považujú býčie žľazy za vynikajúcu lahôdku. Jemné mäso je možné pripraviť rozmanitými spôsobmi.

Artcavemaniac / EMEFKA

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné