Ak si bol vegetariánom ešte skôr, ako to bolo v móde, veľmi dobre vieš, že najesť sa vonku je miestami boj. Niektoré reštaurácie síce ponúkajú vegetariánske možnosti, ale väčšinou o tom prd vedia a za chutne znejúcim šalátom sa skrýva len trs akejsi vysušenej buriny s plátkom rajčiny. Možno kúskom surového tofu, ak máš šťastie.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Podliezť už beztak nízku latku vegetariánskych alternatív je pomerne náročné, tomuto kuchárovi sa to však podarilo. V snahe ulahodiť kamarátovi, ktorý prestal jesť mäso, sa rozhodol pripraviť „steak“, ktorý (ako už asi tušíš), nemá s klasickým steakom vôbec nič spoločné. Je to kus chleba. So syrom. A teda v jeho ponímaní inovatívny „chlebový steak“.

Shutterstock

Syrová hrianka v prestrojení za mäsitý steak

„Predstavujem vám hrianku z kváskového chleba s parmezánovou krustou,“ píše na Instagrame @basically, kuchár, ktorý svojím objavom Ameriky pobavil mäsožravcov aj všetkých ostatných. „Je sýty, slaný a ak sa pripraví dobre, skutočne má mäsovú štruktúru,“ dodáva. Nemusíš byť prvotriedny skeptik, aby si skonštatoval, že to je blbosť. Chleba je chleba. Či ho hodíš na panvicu, či ho natrieš maslom, či ho nazveš steak a budeš sa tváriť, že tak naozaj chutí… stále je to chleba.

Hoci sa tragikomickému receptu podarilo na profile nazbierať viac ako 13-tisíc lajkov, komentujúci už takí štedrí neboli. „Takže… toast?!“ neveriacky napísal niekto. „Neverím, že sa snažíte presvedčiť ľudí, že chleba so syrom chutí ako mäso. Ďakujem, že som sa vďaka vám hneď ráno schuti zasmial,“ vyjadril sa zase niekto iný.

„Šalátový steak. Karfiolový steak. Chlebový steak. Nič z toho nie je v skutočnosti steak,“ komentoval ďalší. „Spúšťam petíciu za to, aby už nikdy nikto v žiadnom kontexte nevyslovil slovné spojenie chlebový steak,“ bojkotoval nápad ďalší. Ak s ním súhlasíš, choď si nájsť jeho komentár a daj mu lajk. Možno sa o tebe jedného dňa budeme učiť na dejepise.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Zdroj: basically / Instagram 


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné