Prvá pomoc v kuchyni: triky, vďaka ktorým budeš pri varení hviezda

Trik s ananásom ťa asi prekvapí.

Zdroj: Meccio85 / reddit.com

Nebyť lifehackov, by bol náš život oveľa komplikovanejší. A presne takým aj je, kým tieto triky neobjavíš. Preto sme sa s tebou tentokrát rozhodli podeliť o zaujímavé kuchynské triky, ktoré sa ti pri varení najbližšej večere určite zídu.

Je jedno, či už si pokročilý kuchár a dokážeš variť tri chody naraz alebo je vrchol tvojho varenia wifonka. Určite sa ti tieto super triky v kuchyni raz zídu. Pri mnohých si povieš: „Ako to, že mi to skôr nenapadlo?‘‘ Prečo si neuľahčiť život, keď môžeš, no nie?

Nemáš ktovieaké nástroje na oddeľovanie žĺtka? Použi vlastnú ruku.

Pri orezávaní kukurice použi formu na bábovku. Kukuricu nastokneš do stredu a nebude sa ti šmýkať.

Nevieš, ako na dokonale ošúpané uvarené vajíčka? Použi lyžicu!

Zásobník na ľad je super riešenie, kam odložiť nadbytočné žĺtky. Stačí ich tam vložiť a šupnúť do mrazničky. Keď budeš najbližšie piecť, budeš ich mať poruke.

Ak sa chceš vyhnúť vykypeniu cestovín, polož na hrniec varechu tak, ako je na obrázku.

Chceš si robiť brokolicové cestoviny? Namiesto varenia v dvoch hrncoch to môžeš uvariť spolu. Uvaríš si cestoviny, ktoré nevykypia a mäkká bude ešte aj brokolica.

Na spodku ananásu sa usádza všetok cukor. Ak si chceš užiť ananás plný chutí, uskladni ho dole hlavou.

Vyhni sa pri krájaní neporiadku. Daj si dosku na krájanie na plech, ktorý ti potom stačí len vysypať.

If cutting messy vegetables annoy you, place your cutting board in a oven-pan to contain the crumbs. from foodhacks

Ak nechceš, aby ti banány rýchlo prezreli, tak stopku zahaľ do potravinovej fólie.

View this post on Instagram

To keep bananas fresh and longer, wrap the stems in some #saranwrap @scjohnson This method prevents ethylene gas, produced naturally in the ripening process, from reaching other parts of the fruit and prematurely ripening it. I always buy greenish #chiquitabanana, leave it on the counter until it ripens to the firmness that I like, then in the fridge it goes, with stem wrapped. Refrigeration slows the ripening process considerably, but doesn't stop it. The peel will continue to turn brown, but the fruit will stay fresh and firm for 1 to 2 weeks. #hacks #kitchentricks #chiquitabanana #greenish #ripe #refrigerate #freshness #longershelflife #saranwrap #scjohnsonandson #scjohnsonfamily #bougielife #myinnerfatchildisadiva

A post shared by The Bella Nista (@thebellanista) on

Nevyhadzuj hnedé, mäkké banány. Sú veľmi sladučké a hodia sa na výrobu smoothie alebo zmrzliny. Stačí ich dať len zamraziť.

Ak pripravuješ nejaký dezert, ktorý má tendenciu rozpadávať sa, použi sušienky, ktoré ho „uchránia“ pred rozpadnutím.

This is how to prevent a tiramisu form collapsing from foodhacks

Čo môže byť horšie, ako keď si robíš domáce cestoviny a zlepia sa ti? Toto je super trik, ktorý ti pomôže s ich sušením.

Väčšina z nás nemá doma parný hrniec. Dá sa však ľahko nahradiť sitkom alebo cedidlom, ktoré podoprieš dvoma varechami. Tvoja zelenina bude konečne uvarená, ako má byť.

Máš aj ty nejaký super kuchynský trik? Podeľ sa oň s nami 🙂


Reagujte!
Grr Grr
0
Grr
Fuuj Fuuj
1
Fuuj
Fňuk Fňuk
0
Fňuk
Jeej Jeej
4
Jeej
Uups Uups
5
Uups
Haha Haha
9
Haha
Woow Woow
26
Woow

Komentuj post a napíš, čo si o tom myslíš!

⬇️

Pridaj komentár

Pre odoslanie komentáru sa musíte prihlásiť. Ak ešte nemáte účet zaregistrujte sa.

Mrkni aj tento článok:
Vtipné momenty zachytené na Street View

Prihlásiť sa

Nemáte účet?
Zaregistrovať sa

reset password

Späť na
Prihlásiť sa

Zaregistrovať sa

Prosím registrujte sa na emefka.sk

Späť na
Prihlásenie
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Dotazník
Príbeh
Zoznam
Meme
Video
Audio
Image

SLEDUJ EMEFKA

NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

SLEDUJ NA INSTAGRAME