Majitelia kaviarní a stravovacích zariadení zažívajú ťažké časy. V dôsledku pandémie koronavírusu musia obmedzovať svoje služby a nie všetky vlády sú natoľko štedré, aby im poskytli dostatočnú kompenzáciu. Čo sa stane, ak sa k pandémii pridá prírodná katastrofa? Prekvapivo, niekedy aj najväčšia pohroma môže priniesť neočakávanú príležitosť.
Tropická búrka Dianmu a silné monzúnové dažde spôsobili, že veľká časť Thajska je zaplavená vodou. Situácia si vyžiadala evakuáciu 300-tisíc domácností a niekoľko ľudí prišlo o život. Titiporn Jutimanon, majiteľ reštaurácie Chaopraya Antique Café, sa v takomto nečase celkom pochopiteľne rozhodol svoj podnik zavrieť.
Kaviareň v blízkosti rieky
Kaviareň zariadená vo vintage štýle sa nachádza hneď pri rieke a každému bolo jasné, že obľúbená drevená terasa bude rýchlo zaplavená. Avšak, čo sa nestalo?! Zákazníci sa nijakým spôsobom nedali odradiť a pokojne sa usádzali za stoly, aj keď im voda siahala takmer po kolená.
Zákazníci boli obslúžení a zážitok sa im páčil zrejme natoľko, že podnik odporučili svojim známym. Nasledujúce dni zažila kaviareň Chaopraya Antique Café nátresk, ako nikdy predtým, a dosiahla rekordný obrat. Obedy na zatopenej terase sa stali hitom medzi miestnymi obyvateľmi a o podniku referovali viaceré thajské médiá. Podnik si obľúbili hlavne mladí ľudia a rodiny.
สีสันความสุขสนุกริมน้ำเจ้าพระยา "หมูกระทะโต้คลื่น" วันพฤหัสบดีที่ 7 ตุลาคม 64😁สำนักข่าวต่างประเทศ 3 สื่อใหญ่🙏🏻พี่มอส ปฏิภาณ✌🏼คุณลูกค้าสู้ตายไม่หวั่นน้ำหลากวันนี้น้ำท่วมสูงแต่.. พร้อมให้บริการเต็มที่เหมือนเดิม
Posted by บ้านท่าน้ำนนท์ Chaopraya antique Cafe on Thursday, October 7, 2021
Náročná práca pre čašníkov
Obsluhovať davy hostí nie je jednoduché a predstavuje to veľkú výzvu predovšetkým pre čašníkov. Väčšina z nich nosí obuté vysoké gumáky a s veľkou opatrnosťou sa brodí cez vodu. Prekonať vysokú hladinu vody bez toho, aby im vypadla tácka s jedlom, si vyžaduje riadnu dávku šikovnosti a šťastia. Záplavová voda môže obsahovať kadečo a práca v takýchto podmienkach predstavuje riziko z hľadiska hygieny.
Nikto si nevie vysvetliť, prečo takáto netradičná forma stolovania získala takú popularitu. Môže to súvisieť aj s tým, že kvôli pandémii mnoho stravovacích zariadení skrachovalo, takže ľudia jednoducho berú to, čo je. Istým spôsobom ale môže ísť aj o spôsob, ako sa do tváre vysmiať katastrofe a ukázať, že Thajčania dokážu fungovať a baviť sa aj napriek krutej nepriazni osudu.
Zdroj: Profimedia