Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých
Zdroj: ©Shutterstock

Ľudia prezradili, ktoré jedlá celý život pripravovali zle. Robíš tieto chyby aj ty?

Ak to už nerobíš, číslo 3 ti určite zmení život.

Nikto učený z neba nespadol a platí to aj o majstrovaní v kuchyni. Na niektoré veci človek príde až časom a títo kuchári-amatéri z Redditu sú toho jasným dôkazom. V nedávnej diskusii sa podelili, aké jedlá celý život pripravovali nesprávne, a my si myslíme, že by si to mal vedieť. Pretože ktovie, možno rovnaké chyby robíš aj ty.

1. Miešané vajíčka

Shutterstock

Každý, koho som kedy videl robiť miešané vajíčka, ich mal suché a gumené. Žiadne maslo na panvici, len akýsi nekvalitný tuk v spreji a miešať, miešať, miešať, až sa z vláčnej masy stanú hrčky, ktoré musíš spláchnuť dole krkom dvomi litrami vody. Môj otec ich dokonca pripravoval v mikrovlnke. Keď som konečne po prvý raz videl miešané vajíčka od šéfkuchára, zmenilo mi to život. Odvtedy iné nechcem. – JustARandomFuck/Reddit

2. Ružičkový kel

Shutterstock

Myslela som, že ružičkový kel sa je, lebo je zdravý, a môžeš sa hoc aj na hlavu postaviť, aj tak bude vždy chutiť ako h*vno. To bolo v časoch, keď som ho varila. Kiežby mi niekto povedal skôr, že sa dá piecť v trúbe. – Side-eyed-smile/Reddit

3. Cestoviny

Shutterstock

Vždy som ich rozvarila, div že nie na kašu, a potom som sa čudovala, prečo chutia tak smutne. Teraz ich uvarím al dente a nechám dôjsť v omáčke, ktorú k nim plánujem podávať. Výsledok je omnoho lepší. – OceanIsVerySalty/Reddit

4. Ryža

Shutterstock

Znie to primitívne, ale len málokto vie urobiť dobrú ryžu. V mojej rodine nie je nikto práve zdatný kuchár, takže až keď som sa odsťahoval, naučil sa nepanikáriť, nezdvíhať pokrievku každé tri minúty a nechať ju, nech si robí, čo chce, som ochutnal naozaj dobrú ryžu. – DenaPhoenix/Reddit

5. Burgerové placky

Shutterstock

Mohlo by ťa zaujímať:

10 užitočných trikov, vďaka ktorým ti budú tvoje obľúbené jedlá a potraviny chutiť ešte viac

Keď pripravuješ mäso na burger, nemáš ho každú chvíľu utľapkávať, lebo z neho vytečie všetka šťava a vo výsledku ostane suchý. Keď vidím, ako ho niekto pritláča obracačkou, že by si na ňu najradšej sadol, až sa mi nožík vo vrecku otvára. Škoda mäsa. – fairlyodd922/Reddit

6. Karamelizovaná cibuľa

Shutterstock

Nebol to vyslovene zlý spôsob, len dosť neefektívny. Predtým som pripravoval karamelizovanú cibuľu staromódne – pomaličky, na nízkom plameni, miešať asi tridsať minút. Neskôr som zistil, že keď ju podlejem trochou vody a zvýšim teplotu, celý proces sa zrýchli o polovicu. – DrDoozie/Reddit

7. Huby

Shutterstock

Zvykol som ich pripravovať na oleji. Zle. Suchá panvica, stredná teplota, opekať, až dokiaľ z nich nevytečie všetka voda (miešať, miešať, miešať). Už žiadne osliznuté šampiňóny, z ktorých sa človeku zdvíha žalúdok, ale nádherné, zlatisté, chrumkavé a plné umami, z ktorej ti odletí hlava. – KaneHau/Reddit

8. Stratené vajíčko

Shutterstock

Pozerala som jednu kuchársku reláciu a až vtedy som zistila, že som to celý život robila zle. Namiesto toho, aby položili vajce rovno na chleba, dali ho najprv na servítku a jemne ho „poutierali“ aj zvrchu, vďaka čomu sa chlieb vôbec nerozmočí. Dáva to zmysel, no nikdy mi to nenapadlo. – Sunshine_Tampa/Reddit

9. Mleté hovädzie

Shutterstock

Hodil som ho celé na panvicu, a keďže nemalo dosť miesta, nikdy mi nezhnedlo. Namiesto toho chytilo akúsi šedastú farbu a vôbec nevyzeralo dobre. Teraz si to radšej rozdelím na dve várky. Tých pár extra minút je malá daň za nádhernú chrumkavú kôrku, ktorú mäso vďaka tomu dostane. – The_dead_are_rising/Reddit

10. Zemiaková kaša

Shutterstock

Celý život som si myslela, že nenávidím zemiakovú kašu, lebo to, čo pod týmto názvom servírovala moja mama, bolo hutné, odporné a bez chuti. Potom som zistila, že maslo vie spraviť z každého jedla nebíčko v papuľke. – JennyBlocks/Reddit

Mohlo by ťa zaujímať:

16 komických prípadov, keď pečenie nedopadlo podľa predstáv

11. Zelenina na pare

Shutterstock

Zelenina na pare nemá byť rozvarená na kašu, ale stále príjemne chrumkavá. Špenát, čínska kapusta či brokolica naozaj nepotrebujú veľa, čo som, nanešťastie, zistil až veľmi neskoro. Päť minút bohato stačí. – Badgerfest/Reddit

12. Pražená ryža

Shutterstock

Zvykla som ju pripravovať z čerstvo uvarenej ryže a nešlo mi do hlavy, prečo nikdy nechutí ako tá z reštaurácie. Dôvod bol prostý – pražená ryža sa má pripravovať zo zvyškov ryže, ktorá už nejaký čas postála v chladničke. – lilwebbyboi/Reddit

13. Steak

Shutterstock

Trvalo mi to síce 35 rokov, ale nakoniec sa mi predsa podarilo pripraviť steak, ktorý nechutí ako podrážka. Zadovážil som si teplomer do kuchyne a veľmi rýchlo prišiel na to, že som ho celý ten čas jednoducho opekal príliš dlho. Teraz už viem, že nemusí byť prepečený skrz naskrz. – TurkTurkle/Reddit

14. Omáčka

Shutterstock

Keď som potreboval niečo zahustiť, vždy som do toho prisypal kukuričný škrob a čakal na zázrak. Až potom som sa dozvedel o existencii zápražky a moje omáčky sú odvtedy na úplne inej úrovni. – keg98/Reddit

15. Tofu

Shutterstock

Veľa ľudí si myslí, že tofu je odporné, a donedávna som k nim patrila aj ja. Tajomstvo je v tom, že rovnako ako nikto neje suché kuracie prsia, aj tofu potrebuje marinádu alebo korenie. Len čo som to zistila, z tofu sa stala stálica v mojej chladničke. Dá sa pridať do toľkých pokrmov, len treba vedieť, ako s ním správne pracovať. – briilar/Reddit


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.