Nikto učený z neba nespadol a platí to aj o majstrovaní v kuchyni. Na niektoré veci človek príde až časom a títo kuchári-amatéri z Redditu sú toho jasným dôkazom. V nedávnej diskusii sa podelili, aké jedlá celý život pripravovali nesprávne, a my si myslíme, že by si to mal vedieť. Pretože ktovie, možno rovnaké chyby robíš aj ty.
1. Miešané vajíčka
Každý, koho som kedy videl robiť miešané vajíčka, ich mal suché a gumené. Žiadne maslo na panvici, len akýsi nekvalitný tuk v spreji a miešať, miešať, miešať, až sa z vláčnej masy stanú hrčky, ktoré musíš spláchnuť dole krkom dvomi litrami vody. Môj otec ich dokonca pripravoval v mikrovlnke. Keď som konečne po prvý raz videl miešané vajíčka od šéfkuchára, zmenilo mi to život. Odvtedy iné nechcem. – JustARandomFuck/Reddit
2. Ružičkový kel
Myslela som, že ružičkový kel sa je, lebo je zdravý, a môžeš sa hoc aj na hlavu postaviť, aj tak bude vždy chutiť ako h*vno. To bolo v časoch, keď som ho varila. Kiežby mi niekto povedal skôr, že sa dá piecť v trúbe. – Side-eyed-smile/Reddit
3. Cestoviny
Vždy som ich rozvarila, div že nie na kašu, a potom som sa čudovala, prečo chutia tak smutne. Teraz ich uvarím al dente a nechám dôjsť v omáčke, ktorú k nim plánujem podávať. Výsledok je omnoho lepší. – OceanIsVerySalty/Reddit
4. Ryža
Znie to primitívne, ale len málokto vie urobiť dobrú ryžu. V mojej rodine nie je nikto práve zdatný kuchár, takže až keď som sa odsťahoval, naučil sa nepanikáriť, nezdvíhať pokrievku každé tri minúty a nechať ju, nech si robí, čo chce, som ochutnal naozaj dobrú ryžu. – DenaPhoenix/Reddit
5. Burgerové placky
Keď pripravuješ mäso na burger, nemáš ho každú chvíľu utľapkávať, lebo z neho vytečie všetka šťava a vo výsledku ostane suchý. Keď vidím, ako ho niekto pritláča obracačkou, že by si na ňu najradšej sadol, až sa mi nožík vo vrecku otvára. Škoda mäsa. – fairlyodd922/Reddit
6. Karamelizovaná cibuľa
Nebol to vyslovene zlý spôsob, len dosť neefektívny. Predtým som pripravoval karamelizovanú cibuľu staromódne – pomaličky, na nízkom plameni, miešať asi tridsať minút. Neskôr som zistil, že keď ju podlejem trochou vody a zvýšim teplotu, celý proces sa zrýchli o polovicu. – DrDoozie/Reddit
7. Huby
Zvykol som ich pripravovať na oleji. Zle. Suchá panvica, stredná teplota, opekať, až dokiaľ z nich nevytečie všetka voda (miešať, miešať, miešať). Už žiadne osliznuté šampiňóny, z ktorých sa človeku zdvíha žalúdok, ale nádherné, zlatisté, chrumkavé a plné umami, z ktorej ti odletí hlava. – KaneHau/Reddit
8. Stratené vajíčko
Pozerala som jednu kuchársku reláciu a až vtedy som zistila, že som to celý život robila zle. Namiesto toho, aby položili vajce rovno na chleba, dali ho najprv na servítku a jemne ho „poutierali“ aj zvrchu, vďaka čomu sa chlieb vôbec nerozmočí. Dáva to zmysel, no nikdy mi to nenapadlo. – Sunshine_Tampa/Reddit
9. Mleté hovädzie
Hodil som ho celé na panvicu, a keďže nemalo dosť miesta, nikdy mi nezhnedlo. Namiesto toho chytilo akúsi šedastú farbu a vôbec nevyzeralo dobre. Teraz si to radšej rozdelím na dve várky. Tých pár extra minút je malá daň za nádhernú chrumkavú kôrku, ktorú mäso vďaka tomu dostane. – The_dead_are_rising/Reddit
10. Zemiaková kaša
Celý život som si myslela, že nenávidím zemiakovú kašu, lebo to, čo pod týmto názvom servírovala moja mama, bolo hutné, odporné a bez chuti. Potom som zistila, že maslo vie spraviť z každého jedla nebíčko v papuľke. – JennyBlocks/Reddit
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane