Zdroj: ©Shutterstock

Ľudia prezradili, ktoré jedlá dlho pripravovali úplne zle. Robíš tieto chyby aj ty?

Ak to už nerobíš, číslo 3 ti určite zmení život.

11. Zelenina na pare

Shutterstock

Zelenina na pare nemá byť rozvarená na kašu, ale stále príjemne chrumkavá. Špenát, čínska kapusta či brokolica naozaj nepotrebujú veľa, čo som, nanešťastie, zistil až veľmi neskoro. Päť minút bohato stačí. – Badgerfest/Reddit

12. Pražená ryža

Shutterstock

Zvykla som ju pripravovať z čerstvo uvarenej ryže a nešlo mi do hlavy, prečo nikdy nechutí ako tá z reštaurácie. Dôvod bol prostý – pražená ryža sa má pripravovať zo zvyškov ryže, ktorá už nejaký čas postála v chladničke. – lilwebbyboi/Reddit

13. Steak

Shutterstock

Trvalo mi to síce 35 rokov, ale nakoniec sa mi predsa podarilo pripraviť steak, ktorý nechutí ako podrážka. Zadovážil som si teplomer do kuchyne a veľmi rýchlo prišiel na to, že som ho celý ten čas jednoducho opekal príliš dlho. Teraz už viem, že nemusí byť prepečený skrz naskrz. – TurkTurkle/Reddit

Odporúčame prečítať:

Zabudni na tieto rady od starších vodičov: 5 odporúčaní, ktorými svojmu autu dnes už skôr poškodíš

14. Omáčka

Shutterstock

Keď som potreboval niečo zahustiť, vždy som do toho prisypal kukuričný škrob a čakal na zázrak. Až potom som sa dozvedel o existencii zápražky a moje omáčky sú odvtedy na úplne inej úrovni. – keg98/Reddit

15. Tofu

Shutterstock

Veľa ľudí si myslí, že tofu je odporné, a donedávna som k nim patrila aj ja. Tajomstvo je v tom, že rovnako ako nikto neje suché kuracie prsia, aj tofu potrebuje marinádu alebo korenie. Len čo som to zistila, z tofu sa stala stálica v mojej chladničke. Dá sa pridať do toľkých pokrmov, len treba vedieť, ako s ním správne pracovať. – briilar/Reddit


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné