11. Zelenina na pare
Zelenina na pare nemá byť rozvarená na kašu, ale stále príjemne chrumkavá. Špenát, čínska kapusta či brokolica naozaj nepotrebujú veľa, čo som, nanešťastie, zistil až veľmi neskoro. Päť minút bohato stačí. – Badgerfest/Reddit
12. Pražená ryža
Zvykla som ju pripravovať z čerstvo uvarenej ryže a nešlo mi do hlavy, prečo nikdy nechutí ako tá z reštaurácie. Dôvod bol prostý – pražená ryža sa má pripravovať zo zvyškov ryže, ktorá už nejaký čas postála v chladničke. – lilwebbyboi/Reddit
13. Steak
Trvalo mi to síce 35 rokov, ale nakoniec sa mi predsa podarilo pripraviť steak, ktorý nechutí ako podrážka. Zadovážil som si teplomer do kuchyne a veľmi rýchlo prišiel na to, že som ho celý ten čas jednoducho opekal príliš dlho. Teraz už viem, že nemusí byť prepečený skrz naskrz. – TurkTurkle/Reddit
14. Omáčka
Keď som potreboval niečo zahustiť, vždy som do toho prisypal kukuričný škrob a čakal na zázrak. Až potom som sa dozvedel o existencii zápražky a moje omáčky sú odvtedy na úplne inej úrovni. – keg98/Reddit
15. Tofu
Veľa ľudí si myslí, že tofu je odporné, a donedávna som k nim patrila aj ja. Tajomstvo je v tom, že rovnako ako nikto neje suché kuracie prsia, aj tofu potrebuje marinádu alebo korenie. Len čo som to zistila, z tofu sa stala stálica v mojej chladničke. Dá sa pridať do toľkých pokrmov, len treba vedieť, ako s ním správne pracovať. – briilar/Reddit