Zdroj: ©Shutterstock

Ľudia sa podelili o kuchynské tipy, vďaka ktorým ešte tento rok neumreli od hladu

Ako ušetriť na jedle?

9. Ak do mletého mäsa pridáš nadrobno nakrájané šampiňóny, vďaka podobnej textúre si ani nevšimneš, že tam sú, no zrazu ho máš takmer dvojnásobok.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

10. Nakupujem potraviny online. Viem, že nie každý má tú možnosť, ale kto áno, odporúčam ju využiť. Priplatíš si síce za donášku, ale v mojom prípade je to stále omnoho menej, ako keby som fyzicky išla do obchodu a v slabej chvíľke zase nakúpila hovadiny, ktoré ani nepotrebujem.

11. Si smädný? Voda tečie. Poďakuje sa ti nielen peňaženka, ale aj tvoje telo.

12. Ovsené vločky sú najlepšie raňajky, aké môžeš mať. Na prvý pohľad možno vyzerajú, akoby už raz tráviacim traktom prešli, ale dajú sa skvelo dochutiť, a to hádam na milión rôznych spôsobov. Pridáš ovocie, škoricu, kakao, ochutený proteínový prášok a zakaždým máš iné jedlo. Pritom základom sú stále vločky, ktoré kúpiš za pár centov na kilo.

Tipy, ako ušetriť na jedle
Shutterstock

13. Namiesto mletého hovädzieho sa u nás doma už roky používa mleté morčacie. Keď sa poriadne ochutí a dobre pripraví, ťažko poznať rozdiel, no mäso je chudšie, zdravšie a hlavne lacnejšie. Burgery, čili, tacos či lasagne, funguje to všade.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

14. Niežeby boli cestoviny práve drahé, ale instantné rezancové polievky sú predsa ešte o trochu lacnejšie. Preto ich používam namiesto špagiet. Od bolonskej cez bazalkové pesto až po rôzne smotanové omáčky, dajú sa podávať s hocičím a chutia rovnako dobre.

Odporúčame prečítať:

TOP 10 memes, ktoré vás bavili minulý týždeň najviac #197

15. Ak máš hlboko do vrecka, mäso naozaj nie je tvoj kamarát. Fazule sú cesta. Fazule, fazule, fazule.

16. Momentálne kupujem veľa mrazenej zeleniny, lebo je lacnejšia ako tá čerstvá. Áno, šalát z nej asi nespravím, ale do varených jedál je skvelá a človek takmer nepozná rozdiel.

Tipy, ako ušetriť na jedle
Shutterstock

Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné