„Chuť rozhoduje,“ tvrdí známy slovenský šéfkuchár Martin Novák, ktorý sa stal ambasádorom čerstvých potravín v Tescu. Po ovocí a zelenine si tentokrát posvietil na chrumkavé pečivo z vlastných pekární obchodného reťazca. A nebol sklamaný.
Voňavé rožky, nadýchané žemle, tradičné vianočky aj moravské koláče ako od babičky. Aj takto dnes vyzerá ponuka vlastných pekární Tesca, ktoré nájdeš v 27 najväčších predajniach po celom Slovensku. O kvalitu sa starajú ručne školení pekári, ktorí pracujú výhradne so slovenskou múkou a overenými receptúrami.
„Vlastné pekárne v Tescu si získavajú srdcia zákazníkov svojimi čerstvými a chutnými výrobkami. Pripravujú ich naši pekári a pekárky tradičným spôsobom priamo v obchode, pričom kladieme dôraz na kvalitu a poctivé postupy,“ uviedla Jana Fábryová, manažérka nákupu pečiva v Tescu.
Poctivé suroviny, dlhé kysnutie a vôňa, ktorá ťa zastaví pri pulte
Pečivo sa v Tescu pripravuje minimálne dvakrát denne, ručne tvaruje a ešte teplé vykladá rovno na pulty. Vďaka technológii a know-how, ktoré firma zbierala viac ako 20 rokov, je výsledok neprehliadnuteľný.
„Pravidelne preškoľujeme kolegov a kolegyne Poctivých pekární, aby vedeli správne pripraviť novinky aj zabehnutý sortiment podľa prísnych Tesco štandardov kvality,“ dodáva Fábryová.
V ponuke sa denne objaví viac než 30 druhov pečiva. Medzi najobľúbenejšie patrí:
- Chlieb Jantár – zreje až 12 hodín pre výraznú chuť.
- Klasický rožok – chrumkavý, z múky od slovenských mlynárov.
- Makovka – ručne tvarovaná a bohato posypaná.
- Vianočka – zapletaná podľa overenej receptúry.
- Venček s cesnakom, moravský koláč, sezamová žemľa, ale aj
- Snack s olivami či slnečnicový rožok.
Sortiment sa obmieňa až sedemkrát ročne – najmä počas sviatkov, letnej grilovačky či návratu do škôl.

Martin Novák opäť v akcii. Z obľúbenej šou Na nože rovno do pekárne
Obľúbený televízny šéfkuchár, známy z relácie Na nože, sa pred časom stal ambasádorom kvality Tesca. Po tom, čo zhodnotil ovocie a zeleninu, sa teraz zameral na pekárne.
„Teší nás, že tím expertov opäť podporí aj známy slovenský šéfkuchár Martin Novák, ktorý sa po zelenine a ovocí zameria na ponuku aj postupy vlastných pekární Tesco,“ uviedla Diana Golanová, marketingová riaditeľka Tesca.
Martin Novák, známy svojím dôrazom na kvalitu a čerstvosť, sa aj tentoraz riadi heslom: Chuť rozhoduje.
Zaujímavosti z tesco pekární, ktoré možno nevieš:
- Od pece k pultu je to len 10 metrov.
- Používajú 6 druhov cesta.
- Žemle pečú pri 240 °C len 10 minút.
- Každý výrobok je výsledkom ručnej práce.
- Využívajú vlastné receptúry a 20-ročné skúsenosti.
- Suroviny konzultujú s dodávateľmi a sledujú trendy.
Kde tieto vlastné pekárne nájdeš?
Napríklad v Bratislave (Panónska, Cesta na Senec, Dudvážska), v Košiciach (Trolejbusová), Martine, Poprade, Trenčíne, Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, ale aj v menších mestách ako Malacky, Rimavská Sobota, Lučenec, Spišská Nová Ves, či Michalovce. Celý zoznam nájdeš tu.