Miluje dobré jedlo a poteší ho, keď mu pribalia obrúsky. Grigoryho kanál JdemeŽrát patrí k tým najpopulárnejším

Ak rád pozeráš videá o jedle, je tu niečo pre teba.


Zdravím všechny milovníky dobrého jídla a pití!“ Takýmto pozdravom víta Čech Grigory Makarian svojich fanúšikov v každom novom videu. Recenzuje jedlá, pričom využíva najmä donášky. Nevyhýba sa ani samotným reštauráciám a rovnako rád chodí aj so svojou ženou Katerinou na „žracie tripy.“

Grigory nie je rodeným Čechom, má arménske korene. Rovnako ani jeho polovička, každopádne spolu žijú v Prahe. Kanál JdemeŽrát založil v roku 2015, čím odštartoval svoju youtuberskú kariéru. Dnes sa môže pýšiť nálepkou tvorcu najväčšieho kanálu s jedlom v Čechách s presahom aj na Slovensko. Veď jeho videá majú dokopy takmer 110 miliónov videní.

Na Youtube má 237- a na Instagrame 132-tisíc odberateľov a sledovateľov. Svojou tvorbou sa nielen odlišoval od ostatných, postupne sa stal príkladom a vzorom pre iných, ktorí začali točiť videá s rovnakou tematikou. Pôvodne bolo na obrazovke vidieť len ruky, čím ostával Grigory v anonymite. Nebol to prvotný zámer, ale keďže mal iba jednu kameru, zameral sa na jedlo. Jeho tvár sa na obraz už nezmestila.

Jeho recenzie majú vplyv

Grigoryho recenzie majú subjektívno-objektívny charakter. Sleduje ho veľké množstvo ľudí a každým videom ovplyvňuje tržby jednotlivých reštaurácií, ktoré recenzuje. Najmä také, ktoré majú prijateľné ceny. Recenzované jedlá si tak môže objednať aj divák, a tým má možnosť spolu s ním zdieľať rovnaký zážitok. Buď s ním súhlasíš, alebo nie, veď každý z nás má iné chute a apetít.

Tým, že pred nejakým časom odhalil aj svoju tvár, spoznávajú ho nielen fanúšikovia, ale tiež čašníci a majitelia prevádzok. Preto preferuje najmä donášku jedla. Má to teda trošku ťažšie ako predtým, ale nie je to problém, s ktorým by si neporadil.

Môžeš si ho zaplatiť

Ak by si si aj ty otvoril podnik a chcel by si, aby ti spravil reklamu, stálo by ťa to približne 50-tisíc českých korún (2030 €). Sumu prezradil v jednom z rozhovorov. Zabudni však na to, že by ťa vychvaľoval len preto, že je to platená spolupráca. Trvá na tom, že bude hovoriť to, čo si skutočne o tvojom jedle myslí.

S jeho názorom evidentne súhlasí veľmi veľa ľudí, preto má takú silnú fanúšikovskú základňu. Nedávno sa ocitol aj v našom hlavnom meste, kde ochutnal tradičné slovenské špeciality a najviac odporúčané burgery. Ako to dopadlo, si môžeš pozrieť v priložených videách.


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné