Popredný lekár varoval pred tromi bežnými chybami pri pití kávy, ktoré podľa neho poškodzujú zdravie. Podľa neho všetci robíme veľkú chybu, pokiaľ ide o našu rannú šálku kávy.
Doktor Saurabh Sethi, vyštudovaný gastroenterológ z Harvardu, ktorého na TikToku sleduje viac ako 358-tisíc ľudí, sa o svoje lekárske múdrosti delí na internete, informuje portál Mirror.
V najnovšom videu upriamil svoju pozornosť na tri spôsoby, ktorými si pri konzumácii kávy škodíme. „Káva je absolútne úžasná pre váš mozog, črevá a pečeň,“ začína 42-ročný doktor. Vysvetľuje, že polyfenoly obsiahnuté v káve môžu podporiť dobré baktérie a zlepšiť sústredenie a pamäť. To podľa neho môže pomôcť oddialiť nástup Alzheimerovej choroby. Zdá sa však, že existuje niekoľko bežných chýb, ktorých sa zrejme dopúšťa väčšina z nás.
„Pridanie cukru do kávy zvyšuje hladinu cukru v krvi, čo nie je dobré. Zvážte iné sladidlá alebo stéviu bez prídavku erytritolu. Druhou chybou je nepoužívanie organickej kávy,“ uviedol. „V súčasnosti je káva jednou z najviac pesticídnych plodín a vy naozaj nechcete konzumovať pesticídy.“
Tretia rada často prekvapí aj jeho pacientov. Ak trpíš refluxom, nemusíš sa vzdať kávy. Namiesto toho doktor Sethi navrhuje prejsť na tmavšie praženie, pretože obsahuje menej kofeínu a je šetrnejšie k žalúdku. Ak ťa netrápi pálenie záhy, najlepšou voľbou môže byť ľahko pražená káva.