Na Slovensku úraduje chrípkové obdobie. Hlavná hygienička radí, aké ovocie a zeleninu treba konzumovať

Hlavná hygienička radí, ako sa chrániť pred ochorením.


Počas chrípkovej sezóny sa odporúča zvýšiť príjem vitamínov, najmä konzumáciou sezónneho ovocia a zeleniny. Uviedla to hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová, ktorá zároveň zdôraznila, že kľúčovou súčasťou prevencie je pravidelné umývanie rúk.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

„Treba nahradiť v jedálnom lístku niektoré jedlá čerstvou zeleninou, čerstvým ovocím, skôr ich uprednostniť pred tými tepelne upravovanými,“ ozrejmila Červeňová.

Doplnila, že ľudia by mali uprednostniť zeleninu a ovocie dostupné v našom regióne, ako napríklad kyslú kapustu, jablká či mrkvu. Zároveň zdôraznila, že základné hygienické návyky pri respiračných ochoreniach by si mali osvojovať už malé deti.

„V prvom rade utieranie si nošteka do jednorazových vreckoviek, poprípade kýchanie do lakťovej jamky,“ podotkla.

Chrípková sezóna je v plnom prúde. Na týchto miestach ti hrozí najväčšie riziko nákazy
Shutterstock

Hlavná hygienička uviedla, že v tomto období je nárast chrípkových ochorení prirodzený. Spresnila, že v súčasnosti v populácii najčastejšie cirkulujú chrípkové vírusy typu A, nasledované typom B.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

„V prípade vzniku lokálnych epidémií dôjde k zatváraniu predškolských a školských zariadení, či už na základe zváženia právomoci riaditeľa školy, poprípade rozhodnutia regionálneho hygienika,“ poznamenala.

Mohlo by ťa zaujímať:

Sociálna poisťovňa sa topí v rekordnej strate. Čo to znamená pre dôchodky Slovákov?


Tagy:
REKLAMA
Redakcia
Redakcia EMEFKA je tím skúsených redaktorov, autorov a kreatívcov, ktorí denne prinášajú zábavný, inšpiratívny a aktuálny obsah zo sveta popkultúry, lifestyle a spoločenského diania. Naši autori dbajú na kvalitu, overovanie faktov a originalitu, aby čitateľom poskytli spoľahlivé a pútavé články, ktoré si získali tisíce fanúšikov po celom Slovensku.
Najčítanejšie
Podobné