Česká republika je vo svete známa kvalitným pivom aj bylinným likérom Becherovka. Aj keď nasledujúce nápoje majú niekoľko pozitívnych čŕt, niektoré z nich si od konzumentov vyslúžili skôr kritiku ako chválu. Toto je výber tých najhoršie hodnotených českých alkoholických nápojov – od náhradného rumu až po pivá, ktoré zaostávajú za legendárnym plzenským štandardom. Rebríček zostavil populárny gastro sprievodca TasteAtlas.
Rebríčky TasteAtlas vychádzajú z hodnotení používateľov tejto platformy. Do úvahy sa pritom berú len reálne recenzie – systém dokáže odfiltrovať hodnotenia od botov, prehnane patriotických miestnych hodnotiteľov či národnostne zaujaté komentáre. Väčšiu váhu pritom majú názory používateľov, ktorých platforma rozpozná ako skutočných znalcov.
8. Znojemské pivo (3,9/5)
Toto pivo sa vyrába výlučne z jačmenného sladu, vody a chmeľu. Na výber sú svetlé, tmavé aj ležiaky s rôznym obsahom alkoholu (od 3,2 % do 5 %).

7. Českobudějovické pivo (3,9/5)
Toto chránené zemepisné označenie nesú pivá varená z vody z miestnych podzemných jazier, žateckého chmeľu a moravského jačmeňa. Vyrába sa vo viacerých verziách – od svetlého ležiaka po tmavé špeciály. Napriek kvalitným surovinám ho niektorí hodnotitelia považujú za priemerné.
6. Cabernet Moravia (3,8/5)
Hybrid vzniknutý krížením odrôd Zweigeltrebe a Cabernet Franc vyšľachtil Lubomír Glos. Hoci bol vyšľachtený už v 70. rokoch, oficiálne ho zaregistrovali až v roku 2001. Víno z tejto odrody má tmavú farbu a vôňu čiernych ríbezlí, čerešní a korenia.

5. Březnický ležák (3,7/5)
Svetlý ležiak s obsahom alkoholu medzi 4,7 % až 5,5 %, varí sa od roku 1999 výhradne v pivovare Herold. Vyznačuje sa jemnou horkosťou a čistou chmeľovou arómou.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane