Šou Na nože s Martinom Novákom je medzi Slovákmi veľmi obľúbená. Novák navštevuje rôzne reštaurácie po celom Slovensku, ktoré si ho zavolajú, keď majú nejaký problém. Šéfkuchár je známy tým, že si rozhodne servítku pred ústa nedáva a povie všetko na rovinu, tak, ako to vidí, a bez milosti.
Len málokedy sa stalo, že by mu nejaká reštaurácia tak ulahodila, že v nej nemal potrebu meniť jedálny lístok a dokonca sa on naučil niečo nové. Dá sa povedať, že existuje asi len jeden takýto exemplár, a to je podľa Markízy reštaurácia Yalla Habibi v Banskej Bystrici. Podnik sa predstavil v tretej epizóde novej série a všetkých prekvapil.
Ide o sýrsku reštauráciu, v ktorej problémom nebolo jedlo, ale nízka návštevnosť a slabší personál. Dôvod nízkej návštevnosti mohol byť aj v tom, že Slováci sa báli experimentovať, no Novák im ukázal, že sa to určite oplatí. Azda žiadnej prevádzke tak nepomohla jeho návšteva ako práve tejto. Po jeho odchode sa situácia extrémne zlepšila a ak chceš ochutnať pravú sýrsku kuchyňu, mal by si si spraviť rezerváciu, píše Markíza.
Počas víkendu je to až nevyhnutné, o čom sa presvedčila aj jedna z našich redaktoriek, ktorá reštauráciu chcela navštíviť počas víkendu, no už nebolo ani jedno voľné miesto.

Niekomu sa darí, iné reštaurácie skrachovali
Síce šou pomohla viacerým reštauráciám opäť sa postaviť na nohy a pritiahla im nových zákazníkov, nie všetkým sa podarilo udržať sa nad vodou. Ani zásah skúseného šéfkuchára Martina Nováka, nové menu či modernizovaný koncept neboli vždy zárukou dlhodobej záchrany. V článku nižšie sa dozvieš, ktoré podniky sa napriek mediálnej pozornosti neudržali.