Šošovicová polievka
Šošovica ako nízkokalorická a bohatá na bielkoviny a vlákninu predstavuje ideálny základ pre sýtu polievku. Šošovicová polievka so zeleninou, ako mrkva, cibuľa, cesnak a zeler, je výživná, nízkokalorická a zasýti ťa na dlhší čas. Navyše ti dodá dôležité minerály ako železo a horčík podporujúce energiu a vitalitu.
Karfiolová ryža so zeleninou a tofu
Karfiolová ryža je výbornou alternatívou k bežnej ryži, má menej kalórií a vysoký obsah vlákniny. Stačí len rozmixovať karfiol na drobné kúsky, ktoré pripomínajú ryžu. Karfiolovú ryžu môžeš podávať so zeleninou a tofu alebo grilovaným mäsom. Toto jedlo je ľahké, zasýti a dodá ti množstvo vitamínov a minerálov.
Plnené papriky s morčacím mäsom a zeleninou
Plnené papriky predstavujú vynikajúci spôsob, ako pripraviť ľahké, ale sýte jedlo. Vydlabané papriky naplň mletým morčacím mäsom (alebo kuracím), zeleninou, ako je cibuľa, cuketa a paradajky, a pridaj trochu byliniek a korenia. Papriky upeč v rúre, až kým nie sú mäkké. Toto jedlo je nízkokalorické, výživné a uspokojí tvoj hlad na dlhú dobu.
Jemná polenta s grilovanou zeleninou
Polenta, pripravená z kukuričnej krupice, je ľahko stráviteľná a obsahuje menej kalórií ako bežné prílohy. Podávaj ju s grilovanou zeleninou, ako sú paradajky, baklažán, cuketa či paprika. Polenta poskytne dostatok objemu a sýtosť, zatiaľ čo zelenina dodá vitamíny a minerály.