Priznáva, že počas prípravy na súťaž bolo preňho najťažšie dodržiavať stravu a to, že ľudia často poukazovali na zmenu v jeho jedálničku. „Otázky typu: Prečo nemôžeš zjesť toto a tamto alebo si to vlastne vôbec neprosíš? Veď len teraz si dáš, tréner ťa nevidí. Na začiatku bol extrémny tlak okolia, ale chápem to. Je to proste divné. Problém je aj môj životný štýl, v rámci ktorého často cestujem. Veľa stravy som si musel brať so sebou – telo a kalorické tabuľky proste neoklamete,“ povedal a dodal: „Sedíte v reštaurácii ocenenej Michelinskou hviezdou a vy si nič nedáte, aj keď najradšej by ste ‚zožrali‘ celé menu aj s čašníkom, ale nemôžete. Našiel som v sebe novú silu pre disciplínu a štýl myslenia.“
Išiel by do toho znova?
„Začnete si vážiť veci, ako je teplé jedlo a soľ. Počas ciest som proste musel zjesť jedlo z prenosnej chladničky studené. A to je zážitok, na ktorý sa nezabúda. Napríklad 200g neposolenej ryby so 100g brokolice uvarenej len vo vode,“ uviedol a prezradil, že hneď po súťaži si ide vychutnať skvelé jedlo. Hovorí, že už má rezerváciu v reštaurácii, kde pripravujú top steaky. „Ideme tiež na gurmánsky výlet do Prahy, vytipované lokality vo Viedni. Proste, chcem sa najesť,“ povedal so smiechom.
Išiel by do toho znova? „Vieš čo, nikdy nehovor nikdy, ale zatiaľ nie. Je to brutálne ťažké, zožerie to brutálne veľa času a čo je hlavné, môj cieľ bol sa postaviť na pódium, čo verím, že sa mi zajtra podarí,“ priznal sa Draho.
„Hoci som schudol asi 15 kíl, extrémne sa vysekal, odriekal si stravu a mám v 34 rokoch svoju životnú formu – najviac mi to dalo psychicky. Cítim sa úplne inak, budem sa na niektoré veci pozerať úplne inak či ceniť a užívať si obyčajné momenty v živote,“ dodal na záver.