„Ako títo ľudia vôbec môžu mať reštauráciu? Aj ja by som to dal lepšie,“ vrieskal si na telku pri epizóde Áno, šéfe USA, keď Ramsay vytiahol z chladničky kuracie mäso obalené v plesni číslo 75. No je to naozaj tak? Mohol by byť z teba šéfkuchár, čo vedie vlastnú kuchyňu? Otestuj sa v našom kvíze a zisti odpoveď.
1 Ktorá zelenina je nakrájaná štýlom julienne?

Shutterstock - Kocky
 - Prúžky
 - Plátky
 
Správne!Nesprávne!2 Ako dlho sa varí vajce natvrdo?

Shutterstock - 1 - 2 minúty
 - 3 - 5 minút
 - 7 - 10 minút
 
Správne!Nesprávne!3 Z akých ingrediencií sa skladá pravá francúzska omeleta?

Shutterstock - Vajcia, olivový olej a pažítka
 - Vajcia, maslo, soľ a korenie
 - Vajcia, smotana, soľ a čerstvý rozmarín
 
Správne!Nesprávne!4 Čo znamená, ak sú cestoviny molto al dente?

Shutterstock - Cestoviny sú rozvarené
 - Cestoviny sú akurát vhodné na konzumáciu
 - Cestoviny sú zľahka nedovarené, pripravené na ďalšie spracovanie
 
Správne!Nesprávne!5 Ktoré z nasledujúcich cestovín sú farfalle?

Shutterstock - Motýle
 - Špirály
 - Trubičky
 
Správne!Nesprávne!6 Ak sa v recepte spomína jeden hrnček roztopeného masla, ako ho odmeriaš?

Shutterstock - Roztopíš maslo a následne odmeriaš jeden hrnček
 - Odmeriaš jeden hrnček tuhého masla a následne ho roztopíš
 - Jeden hrnček má vždy sto gramov, budem sa orientovať podľa toho
 
Správne!Nesprávne!7 Na akej teplote sa varí biela hydina?

Shutterstock - 65°C
 - 80°C
 - 75°C
 
Správne!Nesprávne!8 Ktorá bylinka sa používa pri príprave omáčky bearnaise?

Shutterstock - Estragón
 - Oregano
 - Koriander
 
Správne!Nesprávne!9 Ktorá omáčka nepatrí medzi päť základných francúzskych omáčok?

Shutterstock - Paradajková omáčka
 - Holandská omáčka
 - Bolonská omáčka
 
Správne!Nesprávne!10 Čo je to demi-glace?

Shutterstock - Omáčka tvorená silným mäsovým vývarom, ktorý redukciou zhustne
 - Omáčka tvorená hovädzím bujónom, smotanou a sójovou omáčkou
 - Omáčka tvorená šťavou z mäsa, ktoré bolo marinované v medovom náleve
 
Správne!Nesprávne!11 V akom pomere idú ingrediencie do studenej omáčky vinaigrette?

Shutterstock - Ocot s olejom jedna k jednej
 - Ocot s olejom jedna ku trom
 - Ocot s olejom dva ku jednej
 
Správne!Nesprávne!12 Ktorá z nasledujúcich potravín neobsahuje chuť umami?

Shutterstock - Paradajka
 - Koriander
 - Huby shitake
 
Správne!Nesprávne!13 Ktorá z nasledujúcich potravín predstavuje emulziu?

Shutterstock - Majonéza
 - Med
 - Červené víno
 
Správne!Nesprávne!14 Ktorý z týchto nožov sa používa na vykosťovanie?

Shutterstock - Prvý
 - Druhý
 - Tretí
 
Správne!Nesprávne!15 Ako sa volá toto korenie?

Shutterstock - Aníz
 - Horčičné semienko
 - Kardamóm
 
Správne!Nesprávne!
Otestuj sa: Si v kuchyni taký zdatný, že by z teba mohol byť šéfkuchár?
Created on- Quiz resultYou scoredSprávne!
 - Quiz result
Katastrofa
You scoredSprávne! - Quiz result
Nič moc
You scoredSprávne! - Quiz result
Priemer
You scoredSprávne! - Quiz result
Celkom slušné
You scoredSprávne! - Quiz result
Vynikajúce!
You scoredSprávne! 
 


































