Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 24.12.2024
sk
Štedrý den | Adam, Eva
cz
Štědrý den | Adam, Eva
Zdroj: ©Shutterstock

Otestuj sa: Si v kuchyni taký zdatný, že by z teba mohol byť šéfkuchár?

Poznáš rozdiely medzi jednotlivými nožmi či spôsobmi krájania?

„Ako títo ľudia vôbec môžu mať reštauráciu? Aj ja by som to dal lepšie,“ vrieskal si na telku pri epizóde Áno, šéfe USA, keď Ramsay vytiahol z chladničky kuracie mäso obalené v plesni číslo 75. No je to naozaj tak? Mohol by byť z teba šéfkuchár, čo vedie vlastnú kuchyňu? Otestuj sa v našom kvíze a zisti odpoveď.

  1. 1 Ktorá zelenina je nakrájaná štýlom julienne?

    Shutterstock
    1. Kocky
    2. Prúžky
    3. Plátky
    Správne!
    Nesprávne!
  2. 2 Ako dlho sa varí vajce natvrdo?

    Shutterstock
    1. 1 - 2 minúty
    2. 3 - 5 minút
    3. 7 - 10 minút
    Správne!
    Nesprávne!
  3. 3 Z akých ingrediencií sa skladá pravá francúzska omeleta?

    Shutterstock
    1. Vajcia, olivový olej a pažítka
    2. Vajcia, maslo, soľ a korenie
    3. Vajcia, smotana, soľ a čerstvý rozmarín
    Správne!
    Nesprávne!
  4. 4 Čo znamená, ak sú cestoviny molto al dente?

    Shutterstock
    1. Cestoviny sú rozvarené
    2. Cestoviny sú akurát vhodné na konzumáciu
    3. Cestoviny sú zľahka nedovarené, pripravené na ďalšie spracovanie
    Správne!
    Nesprávne!
  5. 5 Ktoré z nasledujúcich cestovín sú farfalle?

    Shutterstock
    1. Motýle
    2. Špirály
    3. Trubičky
    Správne!
    Nesprávne!
  6. 6 Ak sa v recepte spomína jeden hrnček roztopeného masla, ako ho odmeriaš?

    Shutterstock
    1. Roztopíš maslo a následne odmeriaš jeden hrnček
    2. Odmeriaš jeden hrnček tuhého masla a následne ho roztopíš
    3. Jeden hrnček má vždy sto gramov, budem sa orientovať podľa toho
    Správne!
    Nesprávne!
  7. 7 Na akej teplote sa varí biela hydina?

    Shutterstock
    1. 65°C
    2. 80°C
    3. 75°C
    Správne!
    Nesprávne!
  8. 8 Ktorá bylinka sa používa pri príprave omáčky bearnaise?

    Shutterstock
    1. Estragón
    2. Oregano
    3. Koriander
    Správne!
    Nesprávne!
  9. 9 Ktorá omáčka nepatrí medzi päť základných francúzskych omáčok?

    Shutterstock
    1. Paradajková omáčka
    2. Holandská omáčka
    3. Bolonská omáčka
    Správne!
    Nesprávne!
  10. 10 Čo je to demi-glace?

    Shutterstock
    1. Omáčka tvorená silným mäsovým vývarom, ktorý redukciou zhustne
    2. Omáčka tvorená hovädzím bujónom, smotanou a sójovou omáčkou
    3. Omáčka tvorená šťavou z mäsa, ktoré bolo marinované v medovom náleve
    Správne!
    Nesprávne!
  11. 11 V akom pomere idú ingrediencie do studenej omáčky vinaigrette?

    Shutterstock
    1. Ocot s olejom jedna k jednej
    2. Ocot s olejom jedna ku trom
    3. Ocot s olejom dva ku jednej
    Správne!
    Nesprávne!
  12. 12 Ktorá z nasledujúcich potravín neobsahuje chuť umami?

    Shutterstock
    1. Paradajka
    2. Koriander
    3. Huby shitake
    Správne!
    Nesprávne!
  13. 13 Ktorá z nasledujúcich potravín predstavuje emulziu?

    Shutterstock
    1. Majonéza
    2. Med
    3. Červené víno
    Správne!
    Nesprávne!
  14. 14 Ktorý z týchto nožov sa používa na vykosťovanie?

    Shutterstock
    1. Prvý
    2. Druhý
    3. Tretí
    Správne!
    Nesprávne!
  15. 15 Ako sa volá toto korenie?

    Shutterstock
    1. Aníz
    2. Horčičné semienko
    3. Kardamóm
    Správne!
    Nesprávne!

Otestuj sa: Si v kuchyni taký zdatný, že by z teba mohol byť šéfkuchár?

Created on
  1. Quiz result
    You scored
    Správne!
    Share Your Result
  2. Quiz result

    Katastrofa

    You scored
    Správne!
    Share Your Result
  3. Quiz result

    Nič moc

    You scored
    Správne!
    Share Your Result
  4. Quiz result

    Priemer

    You scored
    Správne!
    Share Your Result
  5. Quiz result

    Celkom slušné

    You scored
    Správne!
    Share Your Result
  6. Quiz result

    Vynikajúce!

    You scored
    Správne!
    Share Your Result

Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.