„Ako títo ľudia vôbec môžu mať reštauráciu? Aj ja by som to dal lepšie,“ vrieskal si na telku pri epizóde Áno, šéfe USA, keď Ramsay vytiahol z chladničky kuracie mäso obalené v plesni číslo 75. No je to naozaj tak? Mohol by byť z teba šéfkuchár, čo vedie vlastnú kuchyňu? Otestuj sa v našom kvíze a zisti odpoveď.
1 Ktorá zelenina je nakrájaná štýlom julienne?
- Kocky
- Prúžky
- Plátky
Správne!Nesprávne!2 Ako dlho sa varí vajce natvrdo?
- 1 - 2 minúty
- 3 - 5 minút
- 7 - 10 minút
Správne!Nesprávne!3 Z akých ingrediencií sa skladá pravá francúzska omeleta?
- Vajcia, olivový olej a pažítka
- Vajcia, maslo, soľ a korenie
- Vajcia, smotana, soľ a čerstvý rozmarín
Správne!Nesprávne!4 Čo znamená, ak sú cestoviny molto al dente?
- Cestoviny sú rozvarené
- Cestoviny sú akurát vhodné na konzumáciu
- Cestoviny sú zľahka nedovarené, pripravené na ďalšie spracovanie
Správne!Nesprávne!5 Ktoré z nasledujúcich cestovín sú farfalle?
- Motýle
- Špirály
- Trubičky
Správne!Nesprávne!6 Ak sa v recepte spomína jeden hrnček roztopeného masla, ako ho odmeriaš?
- Roztopíš maslo a následne odmeriaš jeden hrnček
- Odmeriaš jeden hrnček tuhého masla a následne ho roztopíš
- Jeden hrnček má vždy sto gramov, budem sa orientovať podľa toho
Správne!Nesprávne!7 Na akej teplote sa varí biela hydina?
- 65°C
- 80°C
- 75°C
Správne!Nesprávne!8 Ktorá bylinka sa používa pri príprave omáčky bearnaise?
- Estragón
- Oregano
- Koriander
Správne!Nesprávne!9 Ktorá omáčka nepatrí medzi päť základných francúzskych omáčok?
- Paradajková omáčka
- Holandská omáčka
- Bolonská omáčka
Správne!Nesprávne!10 Čo je to demi-glace?
- Omáčka tvorená silným mäsovým vývarom, ktorý redukciou zhustne
- Omáčka tvorená hovädzím bujónom, smotanou a sójovou omáčkou
- Omáčka tvorená šťavou z mäsa, ktoré bolo marinované v medovom náleve
Správne!Nesprávne!11 V akom pomere idú ingrediencie do studenej omáčky vinaigrette?
- Ocot s olejom jedna k jednej
- Ocot s olejom jedna ku trom
- Ocot s olejom dva ku jednej
Správne!Nesprávne!12 Ktorá z nasledujúcich potravín neobsahuje chuť umami?
- Paradajka
- Koriander
- Huby shitake
Správne!Nesprávne!13 Ktorá z nasledujúcich potravín predstavuje emulziu?
- Majonéza
- Med
- Červené víno
Správne!Nesprávne!14 Ktorý z týchto nožov sa používa na vykosťovanie?
- Prvý
- Druhý
- Tretí
Správne!Nesprávne!15 Ako sa volá toto korenie?
- Aníz
- Horčičné semienko
- Kardamóm
Správne!Nesprávne!
Otestuj sa: Si v kuchyni taký zdatný, že by z teba mohol byť šéfkuchár?
Created on- Quiz resultYou scoredSprávne!
- Quiz result
Katastrofa
You scoredSprávne! - Quiz result
Nič moc
You scoredSprávne! - Quiz result
Priemer
You scoredSprávne! - Quiz result
Celkom slušné
You scoredSprávne! - Quiz result
Vynikajúce!
You scoredSprávne!