Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie
Zdroj: ©Shutterstock

Patria či nepatria banány do chladničky? Takto sa majú správne skladovať jednotlivé druhy ovocia a zeleniny

Ovládaš tieto zásady skladovania potravín?

Ako skladovať ovocie a zeleninu?

Paradajky: Paradajky by mali byť skladované pri izbovej teplote mimo chladničky, aby sa zachovala ich chuť a textúra. Ak sú paradajky príliš tvrdé, môžu dozrieť na slnečnom mieste. Ak sú však príliš mäkké, mali by byť skonzumované čo najskôr.

Zemiaky: Zemiaky majú svoje miesto v chlade a suchu, napríklad v špajzi alebo v pivnici. Pri skladovaní zemiakov by sa malo dbať na to, aby sa nevystavovali priamemu slnečnému žiareniu. Ideálne je umiestniť ich do papierových vreciek alebo košíkov, aby sa zabránilo klíčeniu.

Odporúčame prečítať:

Na TV JOJ mieri exkluzívna miniséria Vojna policajtov. Uvidíš aj zábery, ktoré si v kine nevidel

Šalát: Šalát patrí jednoznačne do chladničky, ideálne zabalený v papierových utierkach alebo vreckách, aby sa zabránilo nadmernej vlhkosti. Vďaka tomu sa predĺži jeho čerstvosť a zabráni sa hnitiu.

Mrkva: Mrkvu je najlepšie skladovať v chladnom a vlhkom priestore, napríklad v zavlažovanej zeleninovej priehradke chladničky alebo zabalenú v papieri alebo vreckách, aby sa zabránilo vysušeniu.

Brokolica: Brokolica by mala byť skladovaná v chladničke, ideálne zabalená v plastovej fólii alebo vreckách.

Shutterstock

Cibuľa: Cibuľa by sa mala skladovať na suchom a chladnom mieste, napríklad v tmavej špajzi alebo na polici chladničky mimo ovocia. Je dôležité oddeliť cibuľu od zemiakov, pretože môžu vylučovať plyn, ktorý môže urýchliť skazenie sa oboch.

Paprika: Paprika patrí do chladničky, a to zabalená v plastovom vrecku alebo nádobe, aby sa predišlo vysušeniu a strate vitamínov.

Správne skladovanie zeleniny a ovocia nie je len o zachovaní si čerstvosti, ale aj o maximalizovaní ich výživnej hodnoty a minimalizovaní odpadu. Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov môžeš predĺžiť životnosť svojich zásob a zabezpečiť, aby ovocie a zelenina zostali čerstvé a chutné dlhšie.


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.