Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých

Pitvajú rybu ako pri cisárskom reze. Týchto 5 potravín sa vyrába takým spôsobom, že ich už nikdy nebudeš chcieť jesť

Jelly beans obsahujú zložku, ktorú nájdeš v nechtovom salóne.


Zamýšľal si sa niekedy nad tým, z čoho sa vyrábajú tvoje obľúbené potraviny? Pri niektorých produktoch ich proces výroby nevyzerá veľmi lákavo a z niektorých sa ti možno obráti žalúdok.

Možno si sa niekedy čudoval, ako vzniká syrový prášok na chrumkách alebo rôzne druhy cukríkov. My ti to v článku vysvetlíme.

Párky

To, že párky mnohí považujú skôr za múčne jedlo ako mäsové, si už možno počul. Vedel si však, že sa párky vyrábajú zo zvyškov bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa? Mäso sa melie, miesi, pridávajú sa k nemu kuracie odrezky a zamiešava sa doň škrob, soľ a ďalšie dochucovadlá.

Z hmoty sa následne musí odsať vzduch a v ďalšom kroku putuje do ružovo sfarbeného obalu.

Shutterstock

Syrové chrumky

Na kukuričných chrumkách si pochutnávajú nielen deti, ale všetky vekové kategórie. Do niektorých však pridávajú množstvo prísad, ako napríklad syrovú posýpku. Portál Huffington Post odhalil spôsob, ako sa táto syrová posýpka vyrába.

Čistý syr sa roztaví do tekutej formy a následne sa skombinuje s ďalšími prísadami a rozprašuje sa cez trysku. Hmota, ktorá z toho vznikne, sa premení na kvapky, ktoré sa rozprašujú horúcim vzduchom a odparujú sa. Vo výsledku „syrová“ posýpka nie je až tak veľmi syrová, ako si si myslel.

Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.