Zamýšľal si sa niekedy nad tým, z čoho sa vyrábajú tvoje obľúbené potraviny? Pri niektorých produktoch ich proces výroby nevyzerá veľmi lákavo a z niektorých sa ti možno obráti žalúdok.
Možno si sa niekedy čudoval, ako vzniká syrový prášok na chrumkách alebo rôzne druhy cukríkov. My ti to v článku vysvetlíme.
Párky
To, že párky mnohí považujú skôr za múčne jedlo ako mäsové, si už možno počul. Vedel si však, že sa párky vyrábajú zo zvyškov bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa? Mäso sa melie, miesi, pridávajú sa k nemu kuracie odrezky a zamiešava sa doň škrob, soľ a ďalšie dochucovadlá.
Z hmoty sa následne musí odsať vzduch a v ďalšom kroku putuje do ružovo sfarbeného obalu.
Syrové chrumky
Na kukuričných chrumkách si pochutnávajú nielen deti, ale všetky vekové kategórie. Do niektorých však pridávajú množstvo prísad, ako napríklad syrovú posýpku. Portál Huffington Post odhalil spôsob, ako sa táto syrová posýpka vyrába.
Čistý syr sa roztaví do tekutej formy a následne sa skombinuje s ďalšími prísadami a rozprašuje sa cez trysku. Hmota, ktorá z toho vznikne, sa premení na kvapky, ktoré sa rozprašujú horúcim vzduchom a odparujú sa. Vo výsledku „syrová“ posýpka nie je až tak veľmi syrová, ako si si myslel.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane