V dnešnom svete nie je zadarmo takmer nič, za všetko treba zaplatiť. O to príjemnejšie je potom prísť do reštaurácie a na privítanie dostať košík mäkučkého chlebíka ako pozornosť podniku. Hladný ako vlk sa doň okamžite pustíš, čím podľa tejto nutričnej špecialistky sadneš reštaurácii rovno na lep. Čo to znamená?
Ak si si myslel, že chlieb, iné pečivo, prípadne zemiakové či kukuričné lupienky, servírujú podniky zadarmo z čistej pohostinnosti, táto expertka na výživu ťa vyvedie z omylu. Žena, ktorá na TikToku vystupuje ako @cowgirl.crystal, tvrdí, že ide o prešpekulovaný marketingový ťah. „Minieš potom viac peňazí,“ tvrdí vo virálnom videu.
Chlieb vyvoláva v ľuďoch hlad
„Reštaurácie určite nechcú, aby si sa prejedol niečoho, čo je zadarmo. Kým si prezeráš jedálny lístok, ujedáš z chleba a čo sa stane potom? Hladina glukózy rapídne vyskočí,“ vysvetľuje vo videu, ktoré nazbieralo viac ako 700-tisíc zhliadnutí. Keď potom prinesú menu s ponukou dezertov, väčšina zákazníkov sa neudrží a objedná si rovno tri. Ako proti tomu bojovať?
Odborníčka odporúča naplniť si na úvod žalúdok vlákninou. Spomína zeleninu, ktorá je na ňu bohatá, ako napríklad cuketu, či vyprážané kyslé uhorky.
Komentujúci však poznamenali, že ak skutočne ide o marketingový ťah, tak je pekne mizerný. „Nie, najem sa chleba, lebo umieram od hladu, a polovicu hlavného chodu si dám zabaliť na večeru. Na žiadny dezert miesto nemám,“ vyjadrila sa jedna používateľka. „Takto to nefunguje. Len vďaka tomu chlebu si objednám menej, lebo ak by som ho nemal, tak mi jedna porcia ako chlapovi nestačí,“ podotkol zase ktosi iný.
Čo si o celej veci myslíš ty? Zvykne ťa chlieb v reštaurácii zasýtiť alebo len naštartovať?