Prečo reštaurácie dávajú hosťom chlieb zdarma? Skutočný dôvod ťa nemilo prekvapí

Je to prefíkaný ťah, vraví expertka na výživu.


V dnešnom svete nie je zadarmo takmer nič, za všetko treba zaplatiť. O to príjemnejšie je potom prísť do reštaurácie a na privítanie dostať košík mäkučkého chlebíka ako pozornosť podniku. Hladný ako vlk sa doň okamžite pustíš, čím podľa tejto nutričnej špecialistky sadneš reštaurácii rovno na lep. Čo to znamená?

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Ak si si myslel, že chlieb, iné pečivo, prípadne zemiakové či kukuričné lupienky, servírujú podniky zadarmo z čistej pohostinnosti, táto expertka na výživu ťa vyvedie z omylu. Žena, ktorá na TikToku vystupuje ako @cowgirl.crystal, tvrdí, že ide o prešpekulovaný marketingový ťah. „Minieš potom viac peňazí,“ tvrdí vo virálnom videu.

Chlieb vyvoláva v ľuďoch hlad

„Reštaurácie určite nechcú, aby si sa prejedol niečoho, čo je zadarmo. Kým si prezeráš jedálny lístok, ujedáš z chleba a čo sa stane potom? Hladina glukózy rapídne vyskočí,“ vysvetľuje vo videu, ktoré nazbieralo viac ako 700-tisíc zhliadnutí. Keď potom prinesú menu s ponukou dezertov, väčšina zákazníkov sa neudrží a objedná si rovno tri. Ako proti tomu bojovať?

Odborníčka odporúča naplniť si na úvod žalúdok vlákninou. Spomína zeleninu, ktorá je na ňu bohatá, ako napríklad cuketu, či vyprážané kyslé uhorky.

Komentujúci však poznamenali, že ak skutočne ide o marketingový ťah, tak je pekne mizerný. „Nie, najem sa chleba, lebo umieram od hladu, a polovicu hlavného chodu si dám zabaliť na večeru. Na žiadny dezert miesto nemám,“ vyjadrila sa jedna používateľka. „Takto to nefunguje. Len vďaka tomu chlebu si objednám menej, lebo ak by som ho nemal, tak mi jedna porcia ako chlapovi nestačí,“ podotkol zase ktosi iný.

@cowgirl.crystal

7-5 why do restaurants serve bread or chips first?

♬ original sound – Cowgirl.Crystal
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Čo si o celej veci myslíš ty? Zvykne ťa chlieb v reštaurácii zasýtiť alebo len naštartovať?


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné