Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 7.9.2024
sk
Marianna
cz
Regina
, Regína

Prečo reštaurácie dávajú hosťom chlieb zdarma? Skutočný dôvod ťa nemilo prekvapí

Je to prefíkaný ťah, vraví expertka na výživu.


V dnešnom svete nie je zadarmo takmer nič, za všetko treba zaplatiť. O to príjemnejšie je potom prísť do reštaurácie a na privítanie dostať košík mäkučkého chlebíka ako pozornosť podniku. Hladný ako vlk sa doň okamžite pustíš, čím podľa tejto nutričnej špecialistky sadneš reštaurácii rovno na lep. Čo to znamená?

Ak si si myslel, že chlieb, iné pečivo, prípadne zemiakové či kukuričné lupienky, servírujú podniky zadarmo z čistej pohostinnosti, táto expertka na výživu ťa vyvedie z omylu. Žena, ktorá na TikToku vystupuje ako @cowgirl.crystal, tvrdí, že ide o prešpekulovaný marketingový ťah. „Minieš potom viac peňazí,“ tvrdí vo virálnom videu.

Chlieb vyvoláva v ľuďoch hlad

„Reštaurácie určite nechcú, aby si sa prejedol niečoho, čo je zadarmo. Kým si prezeráš jedálny lístok, ujedáš z chleba a čo sa stane potom? Hladina glukózy rapídne vyskočí,“ vysvetľuje vo videu, ktoré nazbieralo viac ako 700-tisíc zhliadnutí. Keď potom prinesú menu s ponukou dezertov, väčšina zákazníkov sa neudrží a objedná si rovno tri. Ako proti tomu bojovať?

Odborníčka odporúča naplniť si na úvod žalúdok vlákninou. Spomína zeleninu, ktorá je na ňu bohatá, ako napríklad cuketu, či vyprážané kyslé uhorky.

Komentujúci však poznamenali, že ak skutočne ide o marketingový ťah, tak je pekne mizerný. „Nie, najem sa chleba, lebo umieram od hladu, a polovicu hlavného chodu si dám zabaliť na večeru. Na žiadny dezert miesto nemám,“ vyjadrila sa jedna používateľka. „Takto to nefunguje. Len vďaka tomu chlebu si objednám menej, lebo ak by som ho nemal, tak mi jedna porcia ako chlapovi nestačí,“ podotkol zase ktosi iný.

@cowgirl.crystal

7-5 why do restaurants serve bread or chips first?

♬ original sound – Cowgirl.Crystal

Čo si o celej veci myslíš ty? Zvykne ťa chlieb v reštaurácii zasýtiť alebo len naštartovať?


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.