Nebyť lifehackov, tak by bol náš život oveľa komplikovanejší. A presne takým aj je, kým tieto triky neobjavíš. Preto sme sa s tebou tentokrát rozhodli podeliť o zaujímavé kuchynské triky, ktoré sa ti pri varení najbližšej večere určite zídu.
Je jedno, či už si pokročilý kuchár a dokážeš variť tri chody naraz alebo je vrchol tvojho varenia wifonka. Určite sa ti tieto super triky v kuchyni raz zídu. Pri mnohých si povieš: „Ako to, že mi to skôr nenapadlo?‘‘. Prečo si neuľahčiť život, keď môžeš, no nie?
Nemáš ktovieaké nástroje na oddeľovanie žĺtka? Použi vlastnú ruku.

V prípade, že si ideš robiť opekanú alebo grilovanú rybu, keď ju zroluješ ako na obrázku, vyhneš sa pripáleným krajom, ktoré sú tenšie ako zvyšok ryby, a preto sa rýchlo pripaľujú.

Pri orezávaní kukurice použi formu na bábovku. Kukuricu nastokneš do stredu a nebude sa ti šmýkať.

Nevieš, ako na dokonale ošúpané uvarené vajíčka? Použi lyžicu!

Zásobník na ľad je super riešenie, kam odložiť nadbytočné žĺtky. Stačí ich tam vložiť a šupnúť do mrazničky. Keď budeš najbližšie piecť, budeš ich mať po ruke.

Ak sa chceš vyhnúť vykypeniu cestovín, polož na hrniec varechu tak, ako je na obrázku.

Chceš si robiť brokolicové cestoviny? Namiesto varenia v dvoch hrncoch to môžeš uvariť spolu. Uvaríš si cestoviny, ktoré nevykypia a mäkká bude ešte aj brokolica.

Na spodku ananásu sa usádza všetok cukor. Ak si chceš užiť ananás plný chutí, uskladni ho dole hlavou.

Vyhni sa pri krájaní neporiadku. Daj si dosku na krájanie na plech, ktorý ti potom stačí len vysypať.

Ak nechceš, aby ti banány rýchlo prezreli, tak stopku zahaľ do potravinovej fólie.

Nevyhadzuj hnedé, mäkké banány. Sú veľmi sladučké a hodia sa na výrobu smoothie alebo zmrzliny. Stačí ich dať len zamraziť.

Ak pripravuješ nejaký dezert, ktorý má tendenciu rozpadávať sa, použi sušienky, ktoré ho „uchránia“ pred rozpadnutím.

Čo môže byť horšie, ako keď si robíš domáce cestoviny a zlepia sa ti? Toto je super trik, ktorý ti pomôže s ich sušením.

Väčšina z nás nemá doma parný hrniec. Dá sa však ľahko nahradiť sitkom alebo cedidlom, ktoré podoprieš dvoma varechami. Tvoja zelenina bude konečne uvarená, ako má byť.

Máš aj ty nejaký super kuchynský trik? Podeľ sa oň s nami 🙂
Zdroj: brightside
Titulná fotka: @julieadsit/@jf.g.tcakes