Salt Bae. V tejto fáze ho už asi naozaj netreba predstavovať, ale ak jeho existencia predsa unikla tvojej pozornosti, preventívne si to zbehneme ešte raz. 38-ročný kuchár pôvodom z Turecka, skutočným menom Nusret Gökçe, sa preslávil – a teraz sa podrž – solením mäsa. 21. storočie, zlatko, dnes už je možné naozaj všetko.
Okrem nesmrteľného meme formátu venoval Salt Bae ľudskej rase aj mnoho iných vecí, bez ktorých by sa nepochybne nezaobišla. Napríklad falát mäsa obalený v zlate, selfíčko s falátom mäsa obalenom v zlate a Red Bull za pätnásť eur, ktorý ti s touto cenovkou vo vienku musí tie krídla stopercentne garantovať.
Okrem toho nedávno otvoril ďalšiu reštauráciu v Londýne (s tým inkriminovaným Red Bullom) a dá sa objektívne skonštatovať, že vďaka tejto skutočnosti sa britské ani svetové médiá rozhodne sucha báť nemusia.
Známy šéfkuchár hľadá záchodového pomocníka
Po škandále so steakom za tri priemerné slovenské výplaty a fiasku s internetovými recenziami by človek čakal, že už hádam nemá čo prísť. A predsa. Renomovaný Turek hľadá do steakhousu Nusr-et pomocníka na toaletu. Inzerát sa objavil na portáli glassdoor.co.uk a vlastne by na tom nebolo nič také zvláštne, keby chudák hajzľový asistent nemal poberať 13 eur (11 libier) na hodinu. U nás celkom lukratívny plat, no v Británii? Pár centov nad minimálkou.
Ľudia na internete si neodpustili žarty a po zočení tejto ponuky roka začali okamžite rátať, koľko chudák chlapec (alebo slečna) bude musieť pucovať záchodové dosky od všakovakých telesných tekutín, aby sa mohol v Nurs-et najesť. Odpoveď je zhruba tri týždne. V závislosti od zvolených pracovných zmien.
V najlepšom treba prestať (asi)
Už je to šesť týždňov, čo sa internet baví (skutoční zákazníci však pomenej) na tragikomickom neúspechu zvanom Nurs-et a aj Salt Bae vidí, že to tu asi nikam nevedie. Ako informuje portál indy100, rozhodol sa zbaliť si saky-paky a odísť do Saudskej Arábie. A čo tam? pýtaš sa možno a my pre teba máme odpoveď, pri ktorej asi nebudeš vedieť, či sa smiať, alebo skôr plakať. Otvoriť novú reštauráciu.