Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 16.6.2025
sk
Blanka
, Bianka
cz
Zbyněk

Slávny šéfkuchár zatvoril niektoré svoje reštaurácie. Zlato, steaky, ani virál nestačili

Známa luxusná reštaurácia po štyroch rokoch zatvorila svoje brány.


Turecký mäsiar a šéfkuchár Nusret Gökçe, známy ako Salt Bae, nasypal poslednú štipku soli na steak v Los Angeles. Jeho luxusná steaková reštaurácia Nusr-Et v Beverly Hills nečakane ukončila prevádzku 4. júna 2025 – po štyroch rokoch od svojho otvorenia v roku 2021.

Začiatkom roka 2025 zatvoril Gökçe aj svoju prevádzku v Las Vegas, pričom oznámil plány presťahovať ju na nové miesto v tom istom meste. Nusr-Et tak v USA momentálne funguje už len na dvoch adresách – v Miami a New Yorku, informuje portál Eater Los Angeles.

Gökçe sa stal celosvetovo známym v roku 2017, keď sa virálnym stalo video, na ktorom štýlovo krája steak a sype naň soľ po svojom napnutom predlaktí. Jeho obtiahnuté biele tričko a malé slnečné okuliare sa okamžite stali poznávacím znamením, ktoré napodobnil aj na filmovom festivale v Cannes v roku 2019.

Prvú reštauráciu Nusr-Et otvoril ešte v roku 2010, no vtedy jeho šou mohli vidieť len návštevníci na mieste. Po raketovom náraste popularity sa značka rozšírila po celom svete a ohlásila aj otvorenie pobočky v Los Angeles. Po niekoľkých rokoch príprav a zmene pôvodne plánovanej lokality sa reštaurácia napokon otvorila v Beverly Hills v roku 2021. Salt Bae osobne dozeral na otvárací víkend – a na požiadanie aj sypal soľ, dúfajme, že podľa hygienických predpisov.

Opletačky so súdom a nové reštaurácie v Európe

Menu reštaurácie ponúkalo rôzne steaky z grilu. Nusr-Et tiež preslávilo „zlaté menu“, kde sa mäso podávalo obalené jedlým 24-karátovým zlatom. Zlatý tomahawk stál 950 dolárov, verzia Amor 1 500 dolárov a štvorlibrový wagyu steak z New Yorku až 2 000 dolárov.

Shutterstock

Salt Bae však nezažil len slávu a úspech. V roku 2019 čelil obvineniu z krátenia tringeltov v newyorskej pobočke, a v roku 2021 bola jeho skupina žalovaná za nesprávne klasifikovanie zamestnancov kvôli neplateniu nadčasov – súd však žalobu zamietol.

Aj keď Salt Bae opúšťa Los Angeles, značka Nusr-Et má globálne plány – nové reštaurácie majú pribudnúť v Mexico City, Ríme, na Ibize a ďalších destináciách. V Európe nájdeš jeho reštaurácie v Istanbule, Londýne či na Mykonose. Londýnska prevádzka má však na Google hodnotenie len 3,5 hviezdičiek z vyše 2400 recenzií a tá na Mykonose – 3,8.

Mohlo by ťa zaujímať:

Martin Novák z Na nože hodnotil pečivo z Tesca. Jeho verdikt ťa možno prekvapí


Tagy:

Nicolette Ftáčková
Vyštudovala som žurnalistiku a moja láska k písaniu sa zrodila už v detstve, keď som sa zvykla zavrieť do izby a hodiny písať rôzne príbehy. Zaujíma ma aktuálne dianie doma i v zahraničí, no môj záber tém je veľmi široký. Rada píšem o zaujímavých ľuďoch a hľadám inšpiratívne príbehy. Spoločenské a LGBTI+ témy sú mi blízke.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Práve sa deje

Zakúpené články

Zatiaľ nemáš zakúpený žiadny článok

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.