Slávny šéfkuchár zatvoril niektoré svoje reštaurácie. Zlato, steaky, ani virál nestačili

Známa luxusná reštaurácia po štyroch rokoch zatvorila svoje brány.


Turecký mäsiar a šéfkuchár Nusret Gökçe, známy ako Salt Bae, nasypal poslednú štipku soli na steak v Los Angeles. Jeho luxusná steaková reštaurácia Nusr-Et v Beverly Hills nečakane ukončila prevádzku 4. júna 2025 – po štyroch rokoch od svojho otvorenia v roku 2021.

Začiatkom roka 2025 zatvoril Gökçe aj svoju prevádzku v Las Vegas, pričom oznámil plány presťahovať ju na nové miesto v tom istom meste. Nusr-Et tak v USA momentálne funguje už len na dvoch adresách – v Miami a New Yorku, informuje portál Eater Los Angeles.

Gökçe sa stal celosvetovo známym v roku 2017, keď sa virálnym stalo video, na ktorom štýlovo krája steak a sype naň soľ po svojom napnutom predlaktí. Jeho obtiahnuté biele tričko a malé slnečné okuliare sa okamžite stali poznávacím znamením, ktoré napodobnil aj na filmovom festivale v Cannes v roku 2019.

Prvú reštauráciu Nusr-Et otvoril ešte v roku 2010, no vtedy jeho šou mohli vidieť len návštevníci na mieste. Po raketovom náraste popularity sa značka rozšírila po celom svete a ohlásila aj otvorenie pobočky v Los Angeles. Po niekoľkých rokoch príprav a zmene pôvodne plánovanej lokality sa reštaurácia napokon otvorila v Beverly Hills v roku 2021. Salt Bae osobne dozeral na otvárací víkend – a na požiadanie aj sypal soľ, dúfajme, že podľa hygienických predpisov.

Opletačky so súdom a nové reštaurácie v Európe

Menu reštaurácie ponúkalo rôzne steaky z grilu. Nusr-Et tiež preslávilo „zlaté menu“, kde sa mäso podávalo obalené jedlým 24-karátovým zlatom. Zlatý tomahawk stál 950 dolárov, verzia Amor 1 500 dolárov a štvorlibrový wagyu steak z New Yorku až 2 000 dolárov.

Shutterstock

Salt Bae však nezažil len slávu a úspech. V roku 2019 čelil obvineniu z krátenia tringeltov v newyorskej pobočke, a v roku 2021 bola jeho skupina žalovaná za nesprávne klasifikovanie zamestnancov kvôli neplateniu nadčasov – súd však žalobu zamietol.

Aj keď Salt Bae opúšťa Los Angeles, značka Nusr-Et má globálne plány – nové reštaurácie majú pribudnúť v Mexico City, Ríme, na Ibize a ďalších destináciách. V Európe nájdeš jeho reštaurácie v Istanbule, Londýne či na Mykonose. Londýnska prevádzka má však na Google hodnotenie len 3,5 hviezdičiek z vyše 2400 recenzií a tá na Mykonose – 3,8.

Mohlo by ťa zaujímať:

Martin Novák z Na nože hodnotil pečivo z Tesca. Jeho verdikt ťa možno prekvapí


Tagy:

Nicolette Ftáčková
Vyštudovala som žurnalistiku a moja láska k písaniu sa zrodila už v detstve, keď som sa zvykla zavrieť do izby a hodiny písať rôzne príbehy. Zaujíma ma aktuálne dianie doma i v zahraničí, no môj záber tém je veľmi široký. Rada píšem o zaujímavých ľuďoch a hľadám inšpiratívne príbehy. Spoločenské a LGBTI+ témy sú mi blízke.
Najčítanejšie
Podobné