Váhy – Šošovicová polievka
Váhy majú rady rovnováhu – a šošovicová polievka spája zdravie, tradíciu aj chuť. Príjemne kyslastá, s chlebom na zahryznutie. Nie príliš ťažká, nie príliš nudná – skrátka akurát.
Škorpión – Čierna klobása (hurka)
Škorpióni idú do extrémov. Čo je pre iných príliš, pre nich je presne to pravé. Čierna krvavá hurka s chrenom alebo kyslou kapustou im sadne ako uliata – je to chuť, ktorá si vyžaduje gurmána s temnejšou stránkou.
Strelec – Lokše s makom
Strelec je voľnomyšlienkar a miluje dobrodružstvá – aj na tanieri. Lokše s makom mu pripomínajú cestovanie, trhy a staré recepty. Sladké, voňavé, trošku nostalgické.
Kozorožec – Fazuľová polievka s údeným
Kozorožec má rád praktickosť a silné základy – aj v jedle. Hustá fazuľová polievka s kúskami klobásy a údeného je niečo, čo mu dá silu zvládnuť celý týždeň. A ešte si ju aj zohreje na druhý deň.

Vodnár – Pirohy s bryndzou
Vodnár rád skúša nové veci, ale slovenské pirohy s bryndzou, smotanou a slaninkou mu dávajú pocit „inakosti v tradícii“. Pripomínajú mu, že aj klasika sa dá pripraviť netradične – trebárs aj nasladko.
Ryby – Zemiakové placky
Ryby sú citlivé a intuitívne. Zemiakové placky im evokujú detstvo, vôňu pečených zemiakov a ticho kuchyne. Placky s cesnakom, placky s džemom – ryby si vždy nájdu tú svoju verziu.
Ktoré jedlo si ty?
Možno neveríš na horoskopy, no chutiam sa ťažko odoláva. A tak možno práve tvoja duša kričí po segedíne, hoci si v znamení Panny. Slovenská kuchyňa je pestrá – a hviezdy v nej majú svoje miesto tiež.