Správa, že strava zo školskej jedálne – a je jedno, či si na výške, na strednej alebo na základnej – žiadnym prvotriednym šmakom teda rozhodne nie je, vás asi veľmi neprekvapí. Ale to, že po novom je v oblasti školskej gastronómie asi trendom skrývať do pokrmov všakovaké prekvapenia, by už mohlo.
Dnes to nie je o zatúlanom vlase deda Vševeda v šošovicovom prívarku, ani o fľuske v zeleninovej polievke, ale o kosti z kuraťa, ktorá jedného žilinského študenta pobúrila (alebo skôr rozosmiala, lebo toto je presne jedna z tých situácii, v ktorej už naozaj nevieš, či sa smiať a či plakať) natoľko, že neváhal a podelil sa s ňou na sociálnej sieti. A tak na facebookovej stránke Priznania vysokoškolákov odprezentoval tento skvost v podobe „bielkovinových palaciniek“ širokej verejnosti, ktorá sa môže niečim podobným v kuchyni inšpirovať, dokonca aj fotodokumentáciou.
„Zdravím, posielam jednu delikatesu z Novej Menzy v Žiline. Chutné lievance… s kosťou? Nabudúce nech to láskavo napíšu do alergénov,“ znie popis slovenského študenta k fotografii gastronomického neba. A my môžeme len súhlasiť, lebo ak aj nie zápis do zoznamu alergénov, tak minimálne varovanie „pozor, riziko zadrhnutia sa“ by bolo možno na mieste. Internet je však miestom, kde sa ku každej situácii niekto humorne vyjadrí a dodá tomu tie správne grády a preto je určite namieste spomenúť aj tento komentár chlapca, ktorý mal na celý incident veľmi jednoduché vysvetlenie. „Bielkovinové lievance“ boli podľa jeho slov len chabým pokusom kuchárok priblížiť študentom kúsok čínskej kultúry a to im predsa nemôžeme dávať za zlé, však?
Zdroj: facebook.com
Titulná fotka: ludialudom.sk