Štvrtok 6.10.2022
sk
Natália
cz
Hanuš

Správa, že strava zo školskej jedálne – a je jedno, či si na výške, na strednej alebo na základnej – žiadnym prvotriednym šmakom teda rozhodne nie je, vás asi veľmi neprekvapí. Ale to, že po novom je v oblasti školskej gastronómie asi trendom skrývať do pokrmov všakovaké prekvapenia, by už mohlo.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/gross-michelle-obama-eww-KZvT5AWF4ADAI)

Dnes to nie je o zatúlanom vlase deda Vševeda v šošovicovom prívarku, ani o fľuske v zeleninovej polievke, ale o kosti z kuraťa, ktorá jedného žilinského študenta pobúrila (alebo skôr rozosmiala, lebo toto je presne jedna z tých situácii, v ktorej už naozaj nevieš, či sa smiať a či plakať) natoľko, že neváhal a podelil sa s ňou na sociálnej sieti. A tak na facebookovej stránke Priznania vysokoškolákov odprezentoval tento skvost v podobe „bielkovinových palaciniek“ širokej verejnosti, ktorá sa môže niečim podobným v kuchyni inšpirovať, dokonca aj fotodokumentáciou.

facebook.com (https://www.facebook.com/Vysokoskolaaci/photos/a.313377932152735.1073741828.307957222694806/1052211611602693/?type=3&theater)

„Zdravím, posielam jednu delikatesu z Novej Menzy v Žiline. Chutné lievance… s kosťou? Nabudúce nech to láskavo napíšu do alergénov,“ znie popis slovenského študenta k fotografii gastronomického neba. A my môžeme len súhlasiť, lebo ak aj nie zápis do zoznamu alergénov, tak minimálne varovanie „pozor, riziko zadrhnutia sa“ by bolo možno na mieste. Internet je však miestom, kde sa ku každej situácii niekto humorne vyjadrí a dodá tomu tie správne grády a preto je určite namieste spomenúť aj tento komentár chlapca, ktorý mal na celý incident veľmi jednoduché vysvetlenie. „Bielkovinové lievance“ boli podľa jeho slov len chabým pokusom kuchárok priblížiť študentom kúsok čínskej kultúry a to im predsa nemôžeme dávať za zlé, však?

facebook.com (https://www.facebook.com/Vysokoskolaaci/photos/a.313377932152735.1073741828.307957222694806/1052211611602693/?type=3&theater)

Zdroj: facebook.com
Titulná fotka: ludialudom.sk


Tagy:

Ako hodnotíš tento článok?

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
Hľadať
TOP
Anketa dňa
Trending
Práve sa deje
Mám záujem o spoluprácu

    *dané pole je potrebné
    vyplniť

    Tip na článok

      Formáty: .jpg, .png
      Veľkosť max
      15mb
      V prípade väčšej prílohy pripojte do tela správy link na wetransfer
      *dané pole je potrebné
      vyplniť

      Nahlásiť chybu na stránke

        Formáty: .jpg, .png
        Veľkosť max
        5mb
        *dané pole je potrebné
        vyplniť