Slovenská kuchyňa nie je rozsahovo veľmi bohatá, o to chutnejšie však jej jednotlivé pokrmy sú. Na vychýrenú tresku v majonéze či kapustové strapačky mnohí našinci nedajú dopustiť, no pravdou je, že ich chuť je veľmi špecifická. Aj to môže byť dôvodovom, prečo im niektorí cudzinci nevedia prísť na chuť.
Fakt, že naše obľúbené národné jedlá nie sú pre každého, potvrdzuje aj rebríček prestížneho gastronomického magazínu TasteAtlas. Ten zvykne slovenské delikatesy chváliť. Učarovali mu naše syry, najmä ten ovčí, a zemiakové placky sa dokonca spomedzi snackov z celého sveta umiestnili na prvom mieste. Tentokrát sa však na nás odborníci pozreli z opačnej strany.
TOP 9 najhorších slovenských jedál
Najnovšie TasteAtlas zostavil rebríček tých najhorších slovenských jedál, pričom sa v ňom umiestnili aj také, ktoré si to z pohľadu Slovákov určite nezaslúžia. Do zostavovania rebríčka sa zapojilo takmer 2 000 respondentov, systém sa však pokúsil eliminovať všetky hodnotenia od botov či miestnych patriotov, ktorí môžu byť vo veci zaujatí.
Zároveň prikladal väčšiu váhu hodnoteniam od ľudí, ktorých vyhodnotil ako odborníkov v oblasti (nielen) svetovej gastronómie. Legitímnych hlasov tak bolo vo finále presne 1 328. Poďme sa teda spoločne pozrieť, ktoré naše jedlá sa veľkej priazne zo strany zahraničných gurmánov nedočkali.
9. Laskonky
8. Strapačky
7. Skalický trdelník
6. Treska
5. Bratislavský rožok
4. Demikát
3. Medvedie labky
2. Bryndzová nátierka
1. Kokosové ježe