Ako sa v tejto brandži hovorí, „náš zákazník – náš pán“ a čašníci, barmani, či v podstate ktokoľvek pracujúci v službách, by sa mal snažiť o jeho spokojnosť.
No, povedzme si otvorene, niekedy je ten „pán“ pekné hovädo a aj čašník je len obyčajný smrteľník, ktorý má len jedny nervy. A ak robíš niektorú z týchto vecí, tak mu na ne stopercentne parádne hráš.
1. Keď sa niekto sťažuje na to, že tatárka, kečup či iné omáčky k jedlu nie sú zadarmo. Ony totiž tiež nerastú na stromoch, a ak máš o ne záujem, jednoducho si musíš priplatiť.
2. Keď niekto trhá utierky na maličké kúsky alebo odbaľuje všetky špáradlá. A ak už si skutočne nemôžeš pomôcť, tak to po sebe aspoň uprac. Čašník je síce zamestnanec podniku, ale určite nie tvoj osobný sluha.
3. Keď niekto špliecha čašníkovi rovno do očí, aký vysoký tringelt mu dá. A napokon prd z toho, lebo to, čo on považuje za horibilnú sumu, je vo výsledku len akýsi hrdzavý meďák.
4. Keď niekto sedí na rovnakej strane stola ako druhý človek, ktorý je s ním, a nie oproti.
5. Keď sa niekto dožaduje veľkého množstva obmien. Nie je problém vymeniť kukuricu na pizzi za olivy, ale miesto kuracieho radšej rajčinu, miesto ryže karfiol a za omáčku mi radšej prihoďte porciu kukurice? Čo si sa s koňom zrazil?
6. Keď kvôli niekomu obmenia skoro celý recept a on to napokon aj tak vráti. Z reštaurácie nemusíš odchádzať len dverami, môžu ťa vyhodiť aj oknom, vieš?
7. Keď niekto prízvukuje, že jeho jedlo musí byť absolútne bez lepku, inak tu na mieste skoná, a potom si objedná pivo.
8. Keď dá niekto malý tringelt kvôli nespokojnosti s jedlom. Ak jedlu skutočne niečo je, môžeš poprosiť čašníka o výmenu, no nemalo by sa to odraziť na výške tvojho prepitného. To je totiž odmena za služby čašníka, nie kuchára, ktorý očividne nemal svoj deň.
9. Keď niekto povie „vtip“ o tom, aké to je príšerné, keď spred neho čašník berie prázdny tanier. Ha, ha, ha, pred desiatimi rokmi v jeho prvý deň by sa tomu možno zasmial.
10. Keď niekto vysedáva pri stole ešte polhodinu po tom, ako zaplatil. Najmä, ak je päť minút pred záverečkou alebo vonku čakajú ostatní ľudia, ktorí by sa tiež radi najedli v rovnakej reštaurácii.
11. Keď niekto príde päť minút pred tým, ako má podnik zavrieť. Je to technicky povolené? Áno. Robí to však z teba totálneho kreténa? ÁNO!
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane