Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 21.11.2024
sk
Elvíra
cz
Albert
Zdroj: ©Shutterstock

„Tá omáčka nie je zdarma?!“ Otravné veci, na ktoré má alergiu každý čašník

Robíš aj ty niečo z tohto v reštaurácii? Ak áno, tak s tým radšej prestaň.

Ako sa v tejto brandži hovorí, „náš zákazník – náš pán“ a čašníci, barmani, či v podstate ktokoľvek pracujúci v službách, by sa mal snažiť o jeho spokojnosť.

No, povedzme si otvorene, niekedy je ten „pán“ pekné hovädo a aj čašník je len obyčajný smrteľník, ktorý má len jedny nervy. A ak robíš niektorú z týchto vecí, tak mu na ne stopercentne parádne hráš.

1. Keď sa niekto sťažuje na to, že tatárka, kečup či iné omáčky k jedlu nie sú zadarmo. Ony totiž tiež nerastú na stromoch, a ak máš o ne záujem, jednoducho si musíš priplatiť.

2. Keď niekto trhá utierky na maličké kúsky alebo odbaľuje všetky špáradlá. A ak už si skutočne nemôžeš pomôcť, tak to po sebe aspoň uprac. Čašník je síce zamestnanec podniku, ale určite nie tvoj osobný sluha.

3. Keď niekto špliecha čašníkovi rovno do očí, aký vysoký tringelt mu dá. A napokon prd z toho, lebo to, čo on považuje za horibilnú sumu, je vo výsledku len akýsi hrdzavý meďák.

4. Keď niekto sedí na rovnakej strane stola ako druhý človek, ktorý je s ním, a nie oproti. 

5. Keď sa niekto dožaduje veľkého množstva obmien. Nie je problém vymeniť kukuricu na pizzi za olivy, ale miesto kuracieho radšej rajčinu, miesto ryže karfiol a za omáčku mi radšej prihoďte porciu kukurice? Čo si sa s koňom zrazil?

Profimedia

6. Keď kvôli niekomu obmenia skoro celý recept a on to napokon aj tak vráti. Z reštaurácie nemusíš odchádzať len dverami, môžu ťa vyhodiť aj oknom, vieš?

7. Keď niekto prízvukuje, že jeho jedlo musí byť absolútne bez lepku, inak tu na mieste skoná, a potom si objedná pivo. 

8. Keď dá niekto malý tringelt kvôli nespokojnosti s jedlom. Ak jedlu skutočne niečo je, môžeš poprosiť čašníka o výmenu, no nemalo by sa to odraziť na výške tvojho prepitného. To je totiž odmena za služby čašníka, nie kuchára, ktorý očividne nemal svoj deň.

9. Keď niekto povie „vtip“ o tom, aké to je príšerné, keď spred neho čašník berie prázdny tanier. Ha, ha, ha, pred desiatimi rokmi v jeho prvý deň by sa tomu možno zasmial.

10. Keď niekto vysedáva pri stole ešte polhodinu po tom, ako zaplatil. Najmä, ak je päť minút pred záverečkou alebo vonku čakajú ostatní ľudia, ktorí by sa tiež radi najedli v rovnakej reštaurácii.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

11. Keď niekto príde päť minút pred tým, ako má podnik zavrieť. Je to technicky povolené? Áno. Robí to však z teba totálneho kreténa? ÁNO!

Profimedia

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.