Leto pomaly klope na dvere, teploty stúpajú a to znamená jediné – konečne prichádza sezóna zmrzlín a nanukov. Okrem vychladenej kofoly hádam neexistuje nič iné, čo ťa počas horúcich dní osvieži lepšie. Napriek tomu nemožno tvrdiť, že zmrzlina či nanuk je čisto letnou záležitosťou. Táto chutná ľadová dobrota dobre padne hoc aj v polovici decembra.
Twister patrí medzi nanuky, ktoré si Slováci zamilovali, a niet sa čomu čudovať. Obľuboval si ho ako dieťa a chutí ti aj teraz, keď sa tvoje preferencie už možno zmenili. Spojenie sviežeho ovocia a jemnej smotany má jednoducho svoje čaro, ktorému sa len ťažko odoláva. Zamyslel si sa však niekedy nad tým, ako sa vlastne tento nanuk vyrába?
Nanuk, na ktorý nedá dopustiť žiaden Slovák
Sociálne siete nedávno zaplavilo pútavé video, ktoré odhalilo zákulisie výroby tohto obľúbeného nanuku. Na niekdajšom Twitteri, teraz známom ako X, si získalo obrovskú pozornosť – viac než 3 milióny zhliadnutí. A mnohí diváci ostali poriadne prekvapení. Video ukazuje, ako stroj najskôr vytlačí jahodové jadro, okolo ktorého sa bleskovou rýchlosťou ovíja zeleno-biela ovocno-smotanová špirála. Potom sa nanuk rozkrája na jednotlivé porcie.
Ale to ešte nebolo to najzaujímavejšie. Najväčší šok vyvolal spôsob, akým sa do nanuku zasúvajú drevené paličky. Ak si si myslel, že túto časť má na starosti človek, mýlil si sa. Aj tento krok má na starosti stroj, no jemná motorika mu zjavne veľa nehovorí. Pôsobí to asi tak elegantne, ako keby sa slon snažil vlastnoručne uháčkovať šál. Nuž, posúď sám.