Slovenská kuchyňa je pestrá, sýta a poriadne výrazná. Nájdeš v nej jedlá, ktoré sú synonymom nebíčka v papuľke, ale aj o čosi odvážnejšie kúsky, na ktoré si jazyk dlho zvyká (prípadne nezvykne vôbec). Umelá inteligencia sa pozrela na tradičné slovenské recepty a zostavila rebríček TOP 5 najlepších a TOP 5 najhorších slovenských jedál. A úprimne? Niektorí Slováci s týmito rebríčkami zrejme vôbec nebudú súhlasiť…
TOP 5 najlepších slovenských jedál
Od slaného až po sladké, slovenská kuchyňa ponúka kopec unikátnych delikates, po ktorých sa zalizujú ako Slováci, tak i cudzinci. Vybrať z nich päticu tých najlepších bolo náročné, no umelá inteligencia na to išla nekompromisne. Čo sa našich lahodných chuťoviek týka, rozhodla sa vypichnúť tieto:
Bryndzové halušky
Absolútna klasika považovaná za národné jedlo Slovenska. Kombinácia mäkkých zemiakových halušiek, slovenskej bryndze a slaninky vytvára nezameniteľnú chuť. Milujú ich domáci a fascinujú aj turistov.
Kapustnica
Hustá kyslá kapustová polievka so sušenými hubami, klobásou a údeným mäsom. Spája chute Vianoc, zimných večerov a tradičnej slovenskej kuchyne. Veľmi výdatná a sýta.

Lokše
Jemné zemiakové placky, ktoré sa môžu podávať na slano (s kačacou pečienkou alebo kapustou) či na sladko (s makom alebo džemom). Jednoduché, ale nesmierne chutné a univerzálne.
Zemiakové placky (harule)
Chrumkavé a voňavé, často ochutené cesnakom a majoránkou. Skvelé samostatne, s kyslou smotanou alebo ako príloha k mäsu. Zamastený od nich však budeš až za ušami.

Pečená hus či kačica s kapustou a lokšami
Luxusnejšia tradičná hostina, typická pre svadby a veľké oslavy. Bohatá chuť pečeného mäsa v kombinácii s dusenou kapustou a lokšami je jedinečná. A kto by povedal nie mäsku, ktoré sa ti doslova rozpadáva na jazyku?
Ktoré slovenské jedlá vyhodnotila AI ako najhoršie? Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane