TOP 5 najhorších slovenských jedál
Od lahôdok sa presunieme k jedlám, ktoré sa tešia o čosi menšej popularite. Nejde o to, že by boli nejedlé, ich rafinovanejšiu chuť však ocenia len veľmi špecifickí gurmáni. O ktorých slovenských jedlách je reč? Nuž, podľa umelej inteligencie stoja za zmienku tieto:
Držková polievka
Silne aromatická polievka z hovädzích držiek. Niektorí ju milujú, ale veľa ľudí odradí vôňa a štruktúra mäsa – ide, koniec koncov, o hovädzie predžalúdky. Častý strašiak pre cudzincov.
Tlačenka
Lisovaná zmes bravčového mäsa, kože a vnútorností v želatíne. Má špecifickú konzistenciu a vzhľad, ktorý veľa ľudí odradí. Fakt, že sa podáva s octom a surovou cibuľou, jej na lákavosti taktiež veľmi nepridáva.

Ovar (varená bravčová hlava alebo koleno)
Mäso je síce chutné, ale vzhľad a fakt, že sa používa hlava alebo iné „nevábne“ časti prasaťa, odrádza množstvo ľudí.
Fazulová polievka so sušenými slivkami
Pre niektorých zaujímavá kombinácia sladkého a slaného, ale veľa ľudí tento kontrast nevie prijať. Pôsobí nezvyčajne a čudne. A celý koncept sušeného ovocia v polievke vlastne tiež.
Krvavničky
Tradičná zabíjačková špecialita plnená krvou, krúpami a koreninami. Aj keď je to súčasť folklóru, nie každý dokáže prekonať psychologickú bariéru.

Slovenská kuchyňa má svoje neodmysliteľné poklady aj kontroverzné kúsky. To, čo je pre jedného gurmánskym zážitkom, môže byť pre iného nočnou morou. A možno si pri čítaní tohto rebríčka kýval hlavou alebo naopak krútil očami. Nech je to akokoľvek, jedno je isté – slovenské jedlá vedia vyvolať silné emócie a patria k tomu, čo nás ako národ spája.
Keby si mal podobný rebríček zostaviť ty, ako by vyzeral?