Zavárané uhorky
Na prvý pohľad nevinné, no viaceré značky zaváraných uhoriek obsahujú látky, ktoré môžu predstavovať zdravotné riziko. Ide najmä o emulgátory a stabilizátory ako polysorbát 80 a benzoan sodný.
Polysorbát 80 bol v štúdiách na myšiach spojený so vznikom rakoviny. Podľa vedcov z maďarského Inštitútu verejného zdravia môže benzoan sodný zvyšovať chronický zápal v tele, čo z dlhodobého hľadiska zvyšuje riziko rakoviny.
Ovocné jogurty
Ovocné jogurty často len predstierajú, že sú zdravé. Namiesto skutočného ovocia obsahujú najmä pridaný cukor a koncentrované džúsy. „Takéto jogurty majú málo bielkovín, zato veľa cukru. Výsledkom je, že vás vôbec nezasýtia,“ vysvetlila dietologička Lauren Manaker.

Celý zoznam 100 najnezdravších potravín nájdeš na tomto odkaze.