Toto sú najhoršie mäsové výrobky na svete: Špecialita zo Slovenska je v Top 3

Ktorá pochúťka Slovákov si vyslúžila nelichotivé miesto?


Existujú rôzne svetové rebríčky. Niektoré sú smutné, iné šťastné, a potom sú tu tie vtipné a bizarné. Nedávno svetlo sveta uzrel rebríček najhoršie hodnotených mäsových výrobkov na svete. Slovensko sa, bohužiaľ, zvykne v negatívne hodnotených rebríčkoch umiestňovať na prvých priečkach. Inak to nie je ani v tomto prípade, píše portál dnes24.sk.

Rebríček reflektuje hodnotenia používateľov kulinárskeho sprievodcu TasteAtlas a slovenská špecialita sa sem dostala tiež. Na prvom mieste sa umiestnili naši severní susedia s tlačenkou, ktorá sa považuje primárne za poľskú špecialitu.

Tlačenku si však radi vychutnávajú aj v iných krajinách strednej a východnej Európy, vrátane Slovenska. Poľská pochúťka získala 2,4 hviezdičky z piatich. Tlačenka sa kedysi považovala za podradný mäsový výrobok, dnes je považovaná za jedinečnú gurmánsku pochúťku,“ píše portál TasteAtlas.

Liptovská pochúťka na druhom mieste

Nelichotivé druhé miesto si vyslúžila slovenská pochúťka z Liptova. Ide o Liptovskú salámu, ktorá získala hodnotenie 2,6 hviezdičky z piatich.

„Liptovská saláma je špeciálny druh salámy, pričom unikátna receptúra ​pochádza zo 70. rokov minulého storočia a pre svoju výraznú chuť si saláma získala veľkú obľubu medzi spotrebiteľmi. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korenia, ako je čierne korenie, muškátový oriešok, muškátový mušt, zázvor a cesnak,“ píše TasteAtlas.

Top 3 uzatvára americká mäsová špecialita – Smithfield šunka s hodnotením 2,9.

Shutterstock

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné