Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 22.12.2024
sk
Adela
cz
Šimon
, Simon, Simeon

Toto sú národné jedlá, ktoré veľa ľudí nepozná. Patríš medzi nich aj ty?

Poznáš niektoré z nich?


Jedlo je proste láska. Okrem toho, že nás zasýti, tvorí dôležitú súčasť kultúry a tradícií rôznych krajín a národov. Niektoré národné jedlá sú známe po celom svete, ako napríklad talianska pizza alebo japonské sushi. Existujú však aj mnohé národné jedlá, ktoré sú menej, alebo dokonca úplne neznáme pre zvyšok sveta a zaslúžia si väčšiu pozornosť.

Ciorbă de burtă

Tradičná rumunská polievka založená na hovädzej brušnej blane. Tento druh mäsa sa v mnohých krajinách nevyužíva, ale v Rumunsku je to obľúbená surovina pre mnohé tradičné jedlá. Polievka sa varí spolu s cibuľou, korením a kyslou smotanou. Má silnú chuť a výraznú arómu.

Ciorba de burta - Ieftin și gustos!
Shutterstock

Kanafeh

Toto sladké jedlo sa skladá z listového cesta, ktoré je naplnené nasekanými orechmi a posypané cukrom. Kanafeh sa často podáva s mandľovým mliekom alebo jogurtom a je obľúbenou pochúťkou v Palestíne a ďalších krajinách Blízkeho východu.

Shutterstock

Zelnik

Zelnik je tradičný bulharský chlieb plnený kyslou kapustou alebo inou zeleninou, ktorý sa podáva s jogurtom. Je to populárne jedlo v Bulharsku, ale mimo krajiny je zriedkavý. Pripravuje sa v rôznych variantoch, s rôznymi druhmi náplní a môže sa podávať ako hlavné jedlo alebo predjedlo.

Shutterstock

Fanesca

Fanesca je tradičná ekvádorská polievka, ktorá sa pripravuje z rôznych druhov strukovín, ako sú fazuľa, hrach a kukurica. K tomu sa pridáva ryba alebo mäso a rôzne druhy zeleniny. Podáva sa počas veľkonočných sviatkov a je veľmi populárna v Ekvádore.

Shutterstock

Koshary

Koshary je zmes cestovín, ryže, cícera a cibule, ktorá sa tradične podáva v Egypte. Pochádza zo slávneho náboženského sviatku, kde sa zvykne pripraviť pre chudobnejších ľudí.

Shutterstock

Saag

Tradičné jedlo z Indie, ktoré sa vyrába z listov zeleniny, ako je špenát, mangold a ríbezľa. Toto jedlo sa podáva s ryžou alebo naanom a zvyčajne sa dopĺňa koreninami, ako sú koriander, kurkuma a kardamóm.

Shutterstock

Kumpir

Plnený zemiak pochádzajúci z Turecka. Zemiak sa pečie v rúre, potom sa rozkrojí a plní sa rôznymi ingredienciami, ako sú syry, maslo, zelenina a mäso.

Shutterstock

Tamales

Tradičné jedlo z Mexika, ktoré sa vyrába z kukuričnej múky. Je naplnené mäsom, zeleninou alebo fazuľou. Potom sa zabalí do kukuričnej slamy a v pare sa varí, až kým sa nezmení na hustú, krehkú hmotu. Tamales sa podávajú s omáčkou a guacamole.

Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.