Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 15.6.2025
sk
Vít
cz
Vít
, Vítek

Trik, na ktorý si už určite naletel. Toto je skutočný dôvod, prečo reštaurácie servírujú chlieb zdarma

Žiadna pozornosť podniku, ale prefíkaný ťah.


V dnešnej dobe je málokedy niečo zadarmo – za všetko si treba zaplatiť. Práve preto pôsobí milo, keď ti v reštaurácii hneď po príchode naservírujú košík mäkučkého chlebíka ako tzv. pozornosť podniku. Hladný chlieb bez zaváhania zhltneš – a presne tým podľa výživovej expertky sadáš reštauráciám priamo na lep. Čo tým myslí?

Ak si doteraz veril, že pečivo či lupienky na stole sú len prejavom pohostinnosti, odborníčka na výživu, známa na TikToku ako @cowgirl.crystal, ťa rýchlo vyvedie z omylu. Podľa nej ide o premyslený marketingový trik: „Vďaka tomu potom minieš viac peňazí,“ tvrdí vo svojom virálnom videu.

Chlieb v tebe vyvolá väčší hlad

„Reštauráciám určite nejde o to, aby si sa najedol niečoho, čo ti dajú zadarmo. Kým si prezeráš menu, pomaly si ujedáš z chleba – a výsledok? Hladina glukózy v krvi prudko stúpne,“ vysvetľuje vo svojom videu nutričná špecialistka, ktorú na TikToku sledujú tisíce ľudí.

Jej video už dosiahlo viac ako 700-tisíc zhliadnutí. Podľa nej práve tento nárast glukózy spôsobí, že neskôr, keď ti prinesú dezertný lístok, oveľa ľahšie podľahneš pokušeniu – a namiesto jedného dezertu si pokojne objednáš hneď tri. Ako tomu predísť? Odborníčka radí začať jedlo potravinami bohatými na vlákninu, teda napríklad zeleninou ako cuketa, alebo aj vyprážanými kyslými uhorkami.

@cowgirl.crystal

7-5 why do restaurants serve bread or chips first?

♬ original sound – Cowgirl.Crystal

Komentáre pod videom však ukazujú, že nie každý s jej názorom súhlasí. „Ak je to marketingový trik, tak dosť nevydarený. Najem sa chleba, lebo umieram od hladu, a polovicu jedla si aj tak beriem domov,“ napísala jedna používateľka. Iný zase dodal: „Práve naopak – ten chlieb mi pomôže, lebo bez neho by mi jedna porcia ako chlapovi nestačila.“

Odporúčame prečítať:

Slovenská legenda po 55 rokoch končí. Bývalí zamestnanci nedostali ani výplatu


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Práve sa deje

Zakúpené články

Zatiaľ nemáš zakúpený žiadny článok

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.