Každý z nás má niekedy chuť zaexperimentovať s jedlom. Vyskúšať rôzne kombinácie. Sladké so slaným a do toho možno ešte troška kyslého. Ak máš zvedavý žalúdok a štipku fantázie, tak nie je nič, čo by ťa pri vytváraní nového jedla zastavilo.
Možno sa z teba stane nová hviezda, ktorá prišla s neskutočným nápadom na novú pochutinu. To je presne to, čo sa stalo najnovšiemu vynálezcovi. Máš chuť na pivovú zmrzlinu, ktorá má rovnaký podiel alkoholu ako reálne pivo? Tak čítaj ďalej a dozvieš sa o tomto šialenom nápade viac.
Istý pán vynašiel stroj, ktorý premení pohár piva na zmrzlinu. Množstvo alkoholu však ostáva nezmenené. Prístroj sa volá „Below Zero“ a z akéhokoľvek alkoholického nápoja urobí vykryštalizovaním zmrzlinu za menej ako 30 minút. Pochúťka, na ktorej chýba už iba roztopená čokoláda a nejaký toping.
Ako to funguje?
Takéto zmrazené pivo bolo vyvinuté v Hinkley v štáte Illinois v USA. Celkový proces tvorby neznie až tak zložito. Pivo sa najprv zbaví oxidu uhličitého, potom sa zmieša s gélom a vloží sa do prístroja, kde z neho vychádza už takáto lahodná pochúťka na letné dni.
Will Rogers, vynálezca a zakladateľ spoločnosti Under Zero, tvrdí, že proces funguje, ako keby gélový medveď objal nápoj a vytvoril z neho zmrzlinu. Reálne sa v takejto „zmrzline“ nenachádza žiadny mliečny produkt, takže nejde o autentickú zmrzlinu. Stroj na výrobu má cenu 6 000 dolárov (cca 5 000 eur) a môžeš do neho použiť akékoľvek alkoholické nápoje.
Zdroj: profimedia.sk