Jeho meno si určite spájaš predovšetkým so stand-upom. Jakub Ťapák alias Zitron má už nejaký ten piatok záľubu, s ktorou sa stotožňuje čoraz viac ľudí. Humorným spôsobom roastuje kultové horory, čím ti totálne mení pohľad na film. Namiesto skrývania pod dekou sa budeš šúľať od smiechu.
Jakub si urobil srandu už z dvadsaťjeden filmových klasík. To značí, že má pred sebou ešte obrovské množstvo materiálu. Každé z jeho videí má približne milión videní. Nám navyše Jakub prezradil, ako začínal alebo aj to, koľko mu trvá spraviť jedno video.
Najskôr stand-up, teraz roasting
To, že má humor v krvi a vie zabávať davy, dokázal už dávno. Svojimi vtipmi dokázal rozosmiať divákov po celom Slovensku. A určite si vieš predstaviť, že rozosmiať Slováka nie je jednoduché. So stand-upom začal v roku 2016. Prihlásil sa na open mic v Silných rečiach a postupnou prácou a tréningom sa dostal medzi pravidelne vystupujúcich komikov.
„Vždy som mal rád humor, vtipy a robenie si srandy zo všetkého bez výnimky. Odmalička som ako tanečník vystupoval pred publikom, takže keď som videl, že existuje žáner, kde sa dá skombinovať humor a pódium, okamžite ma to chytilo,“ povedal Jakub. Bude rád, keď to jeho fanúšikov bude baviť aj naďalej, a chce sa v tom stále zlepšovať.
Čo sa týka filmových žánrov, horory sú srdcovkou mnohých ľudí. Napätie, strach, temnota. Ideálne, keď sú inšpirované skutočnými udalosťami. Možno si to netušil, ale na hororoch sa vieš aj dobre zabaviť a zasmiať. Stačí trošku nadhľadu so štipkou fantázie a aj tie najdesivejšie zábery sa vedia premeniť na poriadnu grotesku. Práve tak to robí vo svojich videách, ktoré rozhodne stoja za tvoju pozornosť.
Pod svoje kriticko-ironické očko si vzal klasiky ako Kruh, Exorcista, V zajatí démonov, Sinister, Hory majú oči alebo Piatok trinásteho. Na začiatku každého videa upozorňuje, že bude spoilovať, akurát trošku netradičnejším spôsobom. Okrem toho sa zameriava na hlavné postavy a ich správanie. Najdôležitejšie sú jumpscary, čiže momenty, keď by si sa mal pocikať od strachu.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane