Umelá inteligencia hodnotí slovenské štedrovečerné menu. Toto jedlo nazvala nechutným

Z milovaných slovenských sviatočných pokrmov sa umelej inteligencii miestami ježili chlpy.


Keď sme ju požiadali, aby sa pozrela na tradičné slovenské štedrovečerné menu, umelá inteligencia nezaváhala ani na chvíľu. Vraj sa nebojí nikoho ani ničoho, a už vôbec nie taniera plného sviatočných jedál. Sľúbila nám, že bude prísna, no úprimná, a servítku si pred ústa rozhodne dávať nebude. My sme jej teda dali priestor, aby sa poriadne obula do jedál, ktoré Slováci najčastejšie jedia 24. decembra. Ktoré vychválila do nebies a ktoré ju, naopak, vonkoncom neohúrili?

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Rezne – prehnaný prepych na sviatočnom stole

Umelá inteligencia tvrdí, že rezne na Štedrý deň pôsobia, akoby Slováci tesne pred večerou pozabudli, aký je vlastne sviatok. Vyprážané, ťažké a príliš obohraté. Vraj je to jedlo, ktoré sa hodí na všednú nedeľu, nie na najkrajší večer roka. Chuť hodnotí ako predvídateľnú a bez fantázie, no stále uznáva, že kvalitné mäso dokáže večeru zachrániť.

Skóre: 2.8/5

Vyprážaný kapor – tradícia, ktorá rozdeľuje

Kapor vyvolal v umelej inteligencii silné emócie. Vraj ho buď miluješ, alebo sa ti pri ňom krivia ústa do trpkej grimasy. Umelá inteligencia hovorí, že jej táto ryba zanecháva bahnovú pachuť v ústach, ktorú nedokáže ignorovať, a pripadá jej priam nechutná. Oceňuje však chrumkavú kôrku a rituál, ktorý sa spája s jeho prípravou.

Skóre: 2.2/5

Kapustnica – kráľovná večera

Keď prešla ku kapustnici, zjemnila. Vraj konečne jedlo, ktoré má charakter, vôňu, hĺbku a príbeh. Páči sa jej, že každá rodina má vlastnú verziu, a aj tie najextrémnejšie kombinácie dávajú zvláštny zmysel. Kapustnica podľa nej dokáže prebrať aj ospalého hosťa k životu.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Skóre: 4.7/5

Umelá inteligencia hodnotí slovenské štedrovečerné menu
Umelá inteligencia

Majonézový šalát – tu prichádza problém

Majonézový šalát vyvolal u AI priam paniku. Tvrdo hovorí, že je to „explózia tuku zmiešaná so zúfalstvom predchádzajúcej generácie“ – nech už to znamená čokoľvek. Kritizuje ťažkosť, mastnotu aj to, že po dvoch lyžiciach vraj dokáže človeka uspať ako medveďa v jaskyni.

Skóre: 1.9/5

Slovenský zemiakový šalát bez majonézy – príjemné prekvapenie

Pri ľahšej verzii šalátu si však napravila náladu. Umelá inteligencia tvrdí, že práve tu konečne cíti zemiaky a nie majonézu. Oceňuje sviežosť, jednoduchosť aj to, že sa dá zjesť bez strachu o vlastnú pohodu.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Skóre: 4.2/5

Oblátky s medom a cesnakom – magický mix, ktorý nevysvetlíš

Keď narazila na oblátky, zneistel aj algoritmus. Vraj je to šialená kombinácia, ktorá by logicky nemala fungovať. No funguje. Sladký med, štipľavý cesnak, jemná oblátka… podľa AI je to zvláštne návykové.

Skóre: 4.0/5

Šošovicová polievka – poctivý finančný talizman

Šošovicová polievka podľa umelej inteligencie nepôsobí luxusne, no vraj chutí ako podanie ruky od priateľa či teplé objatie od mamy. Jednoduchá, poctivá a tradičná. Nie je to bomba, z ktorej by svetoví šéfkuchári padli na zadok, ale má svoje nezameniteľné čaro. A to sa výrazne odráža na jej chuťovom profile.

Skóre: 3.6/5

umelá inteligencia slovenské sviatky

Mohlo by ťa zaujímať:

Umelá inteligencia zhodnotila slovenské sviatky. V niečom sa zhodla s Kamenickým, tieto by ale ponechala navždy

Umelá inteligencia sa pozrela aj na koláče, tieto by nechala na tanieri

Umelá inteligencia prešla aj cez vianočné koláče s veľkým odhodlaním. Medovníky ju vraj okamžite potešili. Miluje ich korenistú vôňu aj to, že chutia lepšie každým dňom. Rovnako vysoko hodnotí aj grilážky, ktoré ju oslovili svojou chrumkavosťou a bohatou chuťou. Vanilkové rožky označila za šťastie vo forme jednohubky.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Naopak perníky ju veľmi nepresvedčili. Tvrdí, že často pripomínajú tehličky s glazúrou. Menej nadšenia prejavila aj pri kokosových ježoch, ktoré opisuje ako „cukrovú explóziu bez rafinovanosti“. Štedrák uznáva ako technicky pôsobivý múčnik, ale vraj je na ňu príliš hutný, akoby sa snažil konkurovať samotnej večeri.

Umelá inteligencia hodnotí slovenské štedrovečerné menu
Umelá inteligencia


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím v EMEFKA od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné