Keď cestuješ autom a pocítiš hlad, najčastejšie to odbavíš na benzínovej stanici nejakým hot-dogom či bagetou. Ak si už však prejedený týchto klasík, Lukáš z Čiech prišiel s inovatívnou novinkou.
Namiesto toho, aby rožok naplnil len klasickým párkom s kečupom či horčicou, sa rozhodol pustiť do experimentovania s tradičnými českými jedlami.
Rožky preto napĺňa sviečkovou, španielskym vtáčikom alebo ragú z diviaka, píše idnes.cz o neobvyklom gastronomickom nápade českého podnikateľa Lukáša Nádvorníka.
Koncept dostal názov Dorohlíku a po roku je taký úspešný, že expanduje aj na niektoré benzínové pumpy. „Pri jednej z mnohých ciest som začal premýšľať, čo a ako zmeniť. A obyčajný párok v rožku mi vnukol jedinečný nápad. Naplniť čerstvo rozpečený rožok chutným kvalitným jedlom,“ spomína na začiatky pokus-omyl Lukáš.
Pôjde s nimi aj na festivaly
Spolu so šéfkuchárom vyskúšali desiatky obľúbených jedál, ako sú kura na paprike, hovädzie Stroganov a sviečková. Avšak upraviť konzistenciu tak, aby sa jedlo dalo pohodlne konzumovať v rožku, nebolo jednoduché. Rožok sa rýchlo rozmočil. Podobne neúspešne dopadla aj kačka s kapustou, ktorá veľmi rýchlo vyschla. Jedlá a konzistencie sa podarilo vyladiť až po šiestich mesiacoch skúšania.
Do rožku dáva aj také netradičné veci ako krevetový koktail či vajíčka so slaninou, a v ponuke sú aj sladké varianty ako Nutella alebo žemľovka.
„Najviac nám ale do rožku pasujú klasické šaláty ako pochúťkový či vlašský. S týmito produktmi, ktoré majú trvanlivosť len niekoľko dní, budeme v lete s foodtruckom obchádzať české festivaly,“ dodal Lukáš Nádvorník.