Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie
Zdroj: ©Shutterstock

Užitočné rady pre všetkých „nadaných“ kuchárov, ktorým prihoria aj párky

Ako nezbabrať, čo si ešte nezačal.

Vývar ani ryža sa nemieša

Každá gazdinka ti povie, že neslobodno miešať ryžu. Rovnako ti povie, že nemôžeš miešať vývar. Iba keď sa chceš zahrať na skrývačku s mrkvou, petržlenom a zelerom. Ak si napriek tejto generáciami overenej rade postavíš hlavu a pomiešaš vývar, ten sa zakalí. Tvoja polievka stratí slávnostný nedeľný punc a bude vyzerať ako škaredá mútna gebuzina. S nádhernou čírou farbou zmizne aj tvoja chuť na dobrý obed.

Shutterstock

Nezraz smotanu

Pokiaľ nemáš na varenie dostatok času, radšej sa do toho ani nepúšťaj a zložitejšiu prípravu jedla nechaj na inokedy. Príprava každého jedla má svoj postup a musíš jej venovať osobitý čas. V opačnom prípade riskuješ nehodu, ktorú len tak ľahko nenapravíš. Jednou z častých katastrof je čelná zrážka polievky alebo omáčky so smotanou či mliekom. Aby si predišiel obávaným hrudkám, odporúča sa najskôr zmiešať mlieko či smotanu s pár lyžicami tekutiny, ktorú varíš v hrnci.

7 rád pre každého Slováka. Ak budeš robiť tieto veci, budeš šťastnejší, zdravší a spokojnejší

Mohlo by ťa zaujímať:

7 rád pre každého Slováka. Ak budeš robiť tieto veci, budeš šťastnejší, zdravší a spokojnejší

Používaj odmerky

Každý má vo svojej hlave vlastnú mierku. Čo je pre niekoho malá troška, je pre iného konská dávka. Rovnaké je to aj s hrnčekovými receptmi. Recepty, v ktorých sa namiesto presných gramáží spomínajú hrnčeky, môžu zmiasť najmä tých, ktorí s varením nemajú mnoho skúseností. Klasický hrnček s objemom cca 200 ml sa môže jednému zdať primalý a druhému priveľký. Ak sa nevieš rozhodnúť, ktorý hrnček je ten správny, použi radšej klasickú odmerku.

Shutterstock

Presvedč sa, či máš všetko

Pred samotným varením by si mal ešte raz všetko skontrolovať, bez ohľadu na to, či si úplný začiatočník, alebo ostrieľaný profík. Chystáš sa opražiť mäso? Pozri sa, či si do panvice naozaj nalial olej. Plánuješ niečo piecť? Skontroluj si všetky ingrediencie a nastavenú teplotu. Ideš variť polievku? Pozri sa do hrnca a presvedč sa, či v ňom máš potrebnú zeleninu a najmä vodu. Inak sa ti môžeš stať, že svojou nedôslednosťou namiesto perfektného pokrmu nechtiac upražíš prázdny hrniec.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.