Istá María del Carmen Pilapaña z Ekvádoru si nedávno otvorila zmrzlinársky stánok. Žena sa nebojí experimentovať a v jej ponuke nájdeme príchute ako krab, kura či chrobáky. Jedna z jej špecialít ale vytŕča nad ostatné a preslávila ju široko-ďaleko.
Ide o zmrzlinu s príchuťou morského prasiatka. Ako uvádza AP News, jej výroba nie je nijako komplikovaná – z mäsa morčaťa sa vyrobí hmota, pripomínajúca paštétu, následne sa pridá mlieko či šľahačka, až kým nevznikne zmrzlina. Mnohí zákazníci morčacej zmrzline najprv nedôverujú, po ochutnaní si ju ale pochvaľujú. Výsledná chuť údajne pripomína kurča.
„Och, božemôj! Tí ľudia nie sú normálni! Ako môže niekto zabíjať a jesť takéto roztomilé zvieratká?“ Rovnako, ako my môžeme jesť iné roztomilé zvieratká. Králiky, kuriatka či prasiatka bežne jedávame. Morské prasiatko je v latinskej Amerike tradičnou súčasťou jedálnička už dlhé stáročia. Odsudzovať jedno a zároveň schvaľovať druhé zaváňa solídnou dávkou pokrytectva…
Zdroj: apnews.com