Mýty o stravovaní doma
Doma si varíš len vtedy, keď nemáš dosť peňazí na reštauráciu.
Skutočnosť: Je pravda, že varenie si doma môže byť lacnejšie ako stravovanie sa v reštaurácii, ale nie je to vždy tak. Zdravé a kvalitné suroviny môžu byť drahé, čas strávený varením možno tiež radiť medzi náklady. Často ľudia varia doma preto, lebo chcú mať kontrolu nad tým, čo jedia, alebo preto, lebo majú radosť z varenia a zdieľania jedál s rodinou a priateľmi.
Varenie doma trvá príliš dlho a je príliš náročné.
Skutočnosť: Niektoré recepty môžu vyžadovať dlhší čas na prípravu, ale existuje množstvo jednoduchých a rýchlych receptov, ktoré si môžeš pripraviť aj v dňoch, keď na to máš málo času. S trochou plánovania a organizácie môže byť varenie doma rýchle a efektívne.
Domáce jedlo je menej chutné a rozmanité ako jedlo v reštauráciách.
Skutočnosť: Varenie doma nám umožňuje prispôsobiť si jedlo podľa našich preferencií a chuťových pohárikov. Existuje nekonečné množstvo receptov a ingrediencií, ktoré môžeme skombinovať, takže aj v pohodlí domova vieš vytvoriť exkluzívne pokrmy podobné tým v reštaurácii.
Medzi varením a jedením doma a v reštaurácii je veľkých rozdiel v tom, že v stravovacom zariadení „hrozí“ väčšia miera socializácie ako doma. A práve to by mohol byť kľúč k výberu jednej z možností – či máš dnes náladu na pokojný obed doma, alebo skôr chuť príjemne si pokecať s kuchárkou o tom, ako sa majú deti jej sestry v Amerike. Obe možnosti majú svoje výhody a nevýhody, výber je len na tebe.