Varenie podľa online receptov v kocke

Nuž, nie vždy všetko vyjde presne tak, ako má.

Zdroj: Funny Blood Ketchup Potatoes Murder Fun Knife

Ak si sa už niekedy pokúšal cibriť svoje kulinárske umenie prostredníctvom receptov na internete, tak určite vieš, že nie vždy ide všetko podľa plánu.

1. Omáčka naokolo

Človek by čakal, že v prvom momente, keď rozklikne recept, sa mu naskytne pohľad na zoznam surovín alebo prívetivý obrázok výsledného jedla. Ale kdeže. Netuším, kto je autorom väčšiny týchto food blogov, ale je úplne jedno, ktorý z ich receptov sa rozhodnete otvoriť. Pred každým vás totiž čaká dvadsaťminútový pokec na úvod, v ktorom okrem nostalgických spomienok na letné večery, kedy im babička na chate pod štítmi Tatier servírovala v červenej kockovanej zástere práve tento pokrm, nenájdete žiadnu obohacujúcu informáciu. Teda okrem tej, že namiesto olivového oleja musíte použiť slnečnicový, inak vám vybuchne barák a ak nemáte poistku, tak ste decentne v análnom otvore. Lenže tá sa, bohužiaľ, stratí v dave…

giphy.com (https://giphy.com/gifs/empire-fox-foxtv-xUA7bhdVryNgOblJNC)

2. Čas

Ak nájdete recept, ktorého obtiažnosť je „easy“ a čas prípravy hlása „20 minút“, tak verte, že najbližšie dve hodiny sa od sporáku dostanete ledva na záchod. Ono to možno je 20 minút… Ale až potom, čo im to akýsi ochotný sluha všetko ošúpal, nakrájal a naukladal do extrémne draho vyzerajúcich mištičiek, aby si mohli cvaknúť desať záberov z každého uhla a ten esteticky najpríťažlivejší vyvesiť na sociálnu sieť. Pod slovným spojením „čas prípravy“ v recepte rozumej „čas, odkedy zapneš šporák až po moment, kedy tekutina v hrnci začne vrieť“. Žiadne úvodné prípravy, dvojhodinové státie pri hrnci zatiaľčo si jedlo pokojne bubloce, no ty sa ho po zážitkoch minulých bojíš nechať čo i len chvíľu osamote a ani drhnutie zaschnutej omáčky z linky, táto informácia nezahŕňa. Takže pokiaľ si kúpiš vopred nakrájanú a predvarenú zeleninu v obchode a vlastníš umývačku riadu, čisto teoreticky tu je určitá pravdepodobnosť, že sa do tohto časového limitu zmestíš. Ak nie, si v p*či.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/bfv-sisters-braxton-family-values-toni-l0HlK5f1SPeuYbSXS)

3. Recenzie

Keďže nie si žiaden kulinársky majster a rád by si po svojom vyčíňaní v kuchyni zachoval zdravie svojich chuťových pohárikov, spoliehaš sa na recenzie. Predsa len, viac hláv viac rozumu a ak by bolo výsledné jedlo jedovaté, hádam by sa niekto obťažoval podeliť sa o túto informáciu so zvyškom sveta. Lenže namiesto skutočných referencií na chuť jedla sa podozvedáš o rôznych alergiách, intoleranciách a divných stravovacích návykov ľudí z krajín na totálne opačnom konci sveta, pretože deväťdesiatdeväť percent recenzií znie zhruba takto: „Bolo to skutočne vynikajúce a určite to pripravím aj nabudúce. Len som vymenila ryžu za karfiol, kuracie mäso za sójové kocky a namiesto hrnca som to varila v bezpečnostnej prilbe na bicykel. Ale bolo to skutočne skvostné!“

tenor.com (https://tenor.com/view/batman-flash-thats-not-helping-angry-mad-gif-4822549)

4. Nepresné inštrukcie

Z množstva receptov, ktoré história môjho internetového prehliadača pamätá, by som mohla vypracovať obsiahlu štúdiu o tom, ako má vyzerať hotové jedlo. Opečené dozlatista, opražené dosklovita, až dokiaľ sa na vrchu nevytvorí jemný povlak, až dokiaľ hmota nezhustne a keby som veľmi chcela, mohla by som pokračovať až do polovice novembra. A čo majú všetky tieto záverečné inštrukcie spoločné? No predsa to, že sú úplne, ale totálne, nah*vno. Naozaj si niekto myslí, že kuchár amatér, ktorého dotlačila medzi hrnce len chabá finančná situácia a príliš drahá donáška pizze, tuší, ako vyzerá čokoľvek opečené dozlatista?! Kuchár amatér možno vie ako vyzerá kurací prsník surový a hotový, no zlatisté odlesky jeho neprofesionálnemu oku akosi unikajú. Skutočne je taký problém napísať stručne a polopatisticky „opekajte mäso 5 minút z každej strany“?

giphy.com (https://giphy.com/gifs/dog-confused-i-have-no-idea-what-im-doing-xDQ3Oql1BN54c)

5. „Čajová lyžička…“

Keď v recepte kútikom oka zachytíš slová čajová lyžička, nasledované akousi exotickou koreninou, ktorej mikroskopická fľaštička bude stáť viac ako tvoj dvojmesačný rozpočet na víkendové flámy, neveští to nič dobré. Naskytne sa totiž celkom zapeklitá situácia, ktorá ťa necháva len s dvomi východiskovými alternatívami. Možnosť číslo jedna je vyvaliť tretinu mesačnej mzdy za desať rôznych druhov korenín, z ktorých potrebuješ jednu čajovú lyžičku, a zvyšok z nich pravdepodobné nájdu tvoje pravnúčence o sto rokov presne na tej istej polici, kam ich potom položíš (pokiaľ medzi časom nesplesnivejú do štádia, že budú schopné pohybu, a neodídu samé, samozrejme). Možnosť číslo dva je zabaliť celý tento gurmánsky počin, vyhodiť ho z okna a opäť skončiť pri hranolkách z mrazáku, ktoré od teba našťastie chcú len soľ. A tú ak nevlastníš, tak ju v tomto ročnom období môžeš ísť pokojne oškrabať z chodníka pred barákom.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/season-4-bates-motel-s4e03-xThuWmKYZKsZJG7I1a)

Titulná fotka: maxpixel.freegreatpicture.com

Reagujte!
Grr Grr
1
Grr
Fuuj Fuuj
3
Fuuj
Fňuk Fňuk
0
Fňuk
Jeej Jeej
0
Jeej
Uups Uups
1
Uups
Haha Haha
41
Haha
Woow Woow
2
Woow

Komentuj post a napíš, čo si o tom myslíš!

⬇️

Pridaj komentár

Pre odoslanie komentáru sa musíte prihlásiť. Ak ešte nemáte účet zaregistrujte sa.

Mrkni aj tento článok:
Satirické ilustrácie o dnešnej dobe, ktoré ťa skutočne prinútia zamyslieť sa

Prihlásiť sa

Nemáte účet?
Zaregistrovať sa

reset password

Späť na
Prihlásiť sa

Zaregistrovať sa

Prosím registrujte sa na emefka.sk

Späť na
Prihlásenie
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Dotazník
Príbeh
Zoznam
Meme
Video
Audio
Image

SLEDUJ EMEFKA

NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

SLEDUJ NA INSTAGRAME