Kuchár Salt Bae sa v skutočnosti volá Nusret Gokce. Na sociálnych sieťach sa preslávil videami, na ktorých vášnivo krája steaky a jedinečne na ne sype soľ. Keby pochádzal zo Slovenska, mohli by sme ho volať Mr. Solič. To by však nebol taký úspešný, akým je teraz. Vlastní sieť reštaurácií po celom svete, ktoré rozhodne nepatria medzi lacné, o čom svedčí aj najnovší prípad, o ktorom informuje portál LADbible.
Za jedno jedlo tam necháš stovky eur, a keď nie si boháč, dokážeš minúť celomesačnú výplatu. Nie je však všetko také ružové, ako sa prezentuje na internete. Jeho reštaurácie sa občas stretnú aj s poriadne negatívnou recenziou. Najnovšie sa postaral o rozruch tým, že na svojom Instagrame zdieľal bloček s účtom svojich hostí. Síce sa chcel zrejme pochváliť a vyzdvihnúť svoje kvality, nastal presný opak.
Premrštená cena
Hostia, ktorí jedli v Nusr-Et Steakhouse Abu Dhabi, si počas svojej návštevy objednali slušné množstvo jedla a nápojov. Bolo ich 14 a zrejme na tom boli finančne naozaj dobre. Koľko ich to všetko stálo? Presne 615 065 dirhamov, čo sa rovná približne 161-tisíc eurám.
Nešlo iba o jedlo, ale predovšetkým o kvalitný alkohol. Na lístku vidieť päť fliaš vína Pétrus, ktorého celková cena predstavovala v prepočte 85,5-tisíca eur. K tomu prirátaj aj dve fľaše vína Louis XIII Pétrus z roku 2009, ktoré stáli 52-tisíc eur. Z celkovej sumy účtu tak 137,5-tisíca eur smerovalo len na víno, každopádne aj viac než 20-tisíc eur za jedlo je priveľa.
Pod fotkou sa vyskytol tento komentár: „90 % z ceny tvorí alkohol. O akej kvalite tu potom hovoríš? Azda si ty produkoval to víno Petrus Louis XIII?“ Ďalší napísal, že za túto cenu by si mohol kúpiť byt. Dodal, že ak má niekto peniaze na takú drahú večeru, mohol si to nechať pre seba, a nie šíriť to na internete.