Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 22.12.2024
sk
Adela
cz
Šimon
, Simon, Simeon

Vyvaruj sa tejto chybe pri varení cestovín. Šéfkuchárka tvrdí, že je priam trestným činom

Túto chybu robia pri varení cestovín nielen Slováci.


Kuchárka, ktorá je v Taliansku veľmi uznávaná, prezradila najčastejšiu chybu pri varení cestovín. Robí ju nielen veľa Slovákov, no dokonca aj množstvo ľudí v iných krajinách, uvádza Mirror. Ide o ingredienciu, ktorú pridávajú do špagiet takmer všetci, no vôbec tam nemá byť. Dokonca ju tam dáva aj väčšina slovenských reštaurácií.

Konkrétne ide o špagety carbonara

Priznaj sa, koľkokrát si do receptu pridal smotanu? Pridávať smotanu do špagiet carbonara má tendenciu veľa z nás. V skutočnosti tam vôbec nemá byť. Roberta d’Eliová považuje tento čin za hriech: „Ak plánujete pri varení pridať do carbonara omáčky smotanu, rozmyslite si to a radšej z nej spravte koláč.“

varenie, cestoviny, chyba, šéfkuchárka, kuchynská rada
Shutterstock

Ako ich teda pripravť?

Šéfkuchárka namiesto smotany odporúča pripraviť si omáčku zo syra pecorino, vaječných žĺtkov a čierneho korenia. Počet žĺtkov by mal kopírovať počet ľudí, ktorí budú špagety konzumovať. Na jednu osobu tak pripadá jeden žĺtok. „Pridajte čierne korenie a vidličkou všetko spolu zmiešajte. Jemnejšiu chuť vytvoríte tak, že pridáte dve alebo tri čajové lyžičky výpeku z guanciale,“ povedala kuchárka d’Eliová pre portál Mirror Online

Slaninu treba nakrájať na malé kúsky a opražiť na panvici, nie však príliš rozpálenej, pretože tá by slaninu okamžite spálila. Taliani namiesto klasickej slaniny volia slaninu z bravčových líčok, tzv. guanciale.

Pri varení špagiet si určite nechaj trochu vody, ktorú budeš potrebovať na zahustenie omáčky. Špagety pri varení do vody totiž pustia trochu škrobu, ktorý ti omáčku zahustí bez potreby smotany. Pridaj ju do panvice k výpeku zo slaniny a následne to vmiešaj do omáčky. Teraz si môžeš užívať špagety carbonara ako v talianskej reštaurácii.

varenie, cestoviny, chyba, šéfkuchárka, kuchynská rada
Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.