Certifikovaná výživová poradkyňa sa podelila o svoj názor na dve „superpotraviny“, ktoré sú podľa nej preceňované. Spomenula tiež štyri položky, ktoré by mal pravidelne konzumovať každý.
Claire Sorlie prezradila svoje najlepšie tipy pre zdravší životný štýl a vymenovala štyri potraviny, ktoré treba jesť, a dve, ktorým sa treba vyhýbať, píše britský portál Mirror.
Claire varovala pred používaním kolagénových práškov a probiotických doplnkov a namiesto toho navrhla celozrnné potraviny.
„Existuje niekoľko dobrých značiek kolagénového prášku. Z mojich klinických skúseností som zistila, že moji klienti dosahujú lepšie výsledky v oblasti vlasov, pokožky, nechtov a zdravia kĺbov, keď používajú plnohodnotné potravinové zdroje kolagénu v porovnaní s práškovou formou. Tiež zvyknú obsahovať zvláštne prísady a môžu prispievať k plynatosti a nadúvaniu,“ vysvetlila výživová poradkyňa.
Potraviny plné živín
Čo sa týka probiotík, podľa jej slov: „Existujú veľmi špecifické prípady, keď u svojich klientov používam probiotické doplnky. Ale ak sa snažíme dosiahnuť dennú dávku probiotík, potravinové zdroje, ako je napríklad kyslá kapusta, sú oveľa lepšou voľbou a často obsahujú viac kmeňov probiotík.“
„Nemusíte jej konzumovať veľa – pri kyslej kapuste môžete začať len s jednou čajovou lyžičkou denne,“ radí Claire. Zdôraznila, že kyslá kapusta je plná probiotík aj prebiotík a je cenovo výhodnejšia.
Pre tých, ktorí chcú zvýšiť príjem kolagénu prirodzenou cestou, odporúča vývar z kostí. Maliny sú jej obľúbeným občerstvením s vysokým obsahom vlákniny.