Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 6.5.2024
sk
Hermína
cz
Radoslav, Radoslava

Za túto potravinu si Slováci opäť priplatia. Všetci ju používame takmer denne

Dôvodom zvyšovania cien je nedostatok tejto potraviny.


Porekadlo soľ nad zlato bude už o chvíľu platiť aj pre cukor. Ako informujú TV Noviny, cukor je každým rokom drahší a drahší. Inak to nebude ani tento rok a jeho cena opäť stúpne.

Kuchyňu bez cukru má dnes málokto, a preto jeho zvýšenú cenu pocítia ľudia či už pri pečení, osladení kávy či čaju. „Ja som vlani kupovala po 56 centov alebo 65 centov v lete, no teraz je vyše euro 50,“ sťažuje sa pre TV Noviny dôchodkyňa Ľudmila.

Hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory tvrdí, že cukru je z celosvetového pohľadu nedostatok, čo je dôvodom, ktorý vedie k jeho zvyšovaniu cien. Údajne je za všetkým najmä počasie.

India, ktorá patrí medzi najväčších producentov cukru, vyprodukovala tento rok o osem percent menej ako vlani. „Slovensko je príliš malá pestovateľská krajina. Pestujeme tu z toho celosvetového pohľadu naozaj len zlomok cukrovej repy a vyrábame z nej len zlomok cukru na to, aby sme my vedeli nejakým spôsobom diktovať tie trendy v rámci vývoja svetových cien,“ dodala hovorkyňa.

Nedostatok cukru môžeme pocítiť už čoskoro, a to najmä v období vianočného pečenia. Cukor je dôležitý a málokedy sa dá v kuchyni plnohodnotne nahradiť. Dá sa to však pomocou medu či rôznych náhrad cukru.

Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.