Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 24.12.2024
sk
Štedrý den | Adam, Eva
cz
Štědrý den | Adam, Eva

Zamestnanci fast foodov prezradili o tajomstvá, ktoré ako zákazník radšej vedieť nechceš

Nabudúce si asi radšej spravíš praženicu.


9. Na strednej som brigádovala v rýchlom občerstvení, ktoré predávalo len vyprážané kura. Majiteľ odmietal jedlo vyhodiť, aj keď už bolo také pokazené, že ťa jedno pričuchnutie dostalo do kómy. Chladnička smrdela ako peklo, ale jemu to bolo jedno. Dostali sme príkazom obaliť také mäso ešte raz v cestíčku, hodiť ho do fritézy a potom ho predať ničnetušiacim zákazníkom.

10. Ľudia kmitajú ako handra na metle, robia tristo objednávok naraz, čas beží, zákazníci čakajú… Keď im niečo spadne na zem, väčšinou nemajú čas robiť to odznova. Ofúkajú to a hodia to naspäť na tácku.

11. Keď je veľa zákazníkov, pripravíš si dvojnásobok, ale nahodíš len polku. Niektoré jedlá môžu čakať len 30 minút, potom ich musíš vyhodiť. Ale keď pripravíš 100 kusov, do počítača hodíš len 50 a potom ďalších 50 o polhodinu neskôr, značne ti to uľahčí robotu. Problém je len v tom, že jedlo, ktoré má ísť von po max. 30 minútach, tam niekedy čaká aj hodinu.

12. Väčšina zamestnancov si neumýva ruky ani zďaleka tak často, ako by sa malo. Tabuľky s nápismi „zamestnanci si pred návratom do práce musia umyť ruky“ sú tam väčšinou len preto, aby sa zákazníci cítili lepšie. Nikto ich nerešpektuje.

Shutterstock

13. Slamky sú hrubšie, ako by bolo treba, aby si nápoj rýchlejšie vypil a musel si ísť kúpiť ďalší.

14. Kontroly z hygieny sú výsmech. Inšpektori väčšinou kontrolujú všetky podniky v určitej oblasti naraz, takže zamestnanci si dajú vedieť a väčšinou sa stihnú pripraviť. Narýchlo zavolajú zamestnancov, ktorí všetko poriadne vypucujú. Je úplne jedno, že posledný rok sa to v kuchyni hemžilo švábmi a fritézy sa umývali záhradnou hadicou. V deň kontroly bude určite všetko tip-top.

Odporúčame prečítať:

Luxusné parfémy, ktoré máme mnohí doma, ohrozujú naše zdravie. Obsahujú nebezpečnú látku

15. Reštaurácia, v ktorej som pracoval, mala problém s potkanmi. Keď sme ich odfotili a fotky poslali vedeniu, zakázali nám v práci používať mobily.

16. Stroj na zmrzlinu nikdy nie je pokazený, len sa ho nikomu nechce umývať. Čistiť by sa mal každý deň, aspoň raz týždenne trochu dôkladnejšie a raz mesačne sa pomaly rozobrať na súčiastky a vypucovať. Nikoho z nás neplatia dostatočne na to, aby sme sa s tým babrali.

Shutterstock

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.