Zdroj: ©Shutterstock

Zamestnanci fast foodov sa podelili o tajomstvá, ktoré ako zákazník radšej ani nechceš vedieť

Nabudúce si asi radšej spravíš praženicu.

Nebudeme si klamať – rýchle občerstvenie je občas to jediné, vďaka čomu neprežívaš výhradne na kofeíne a proteínových tyčinkách. Všetci vieme, že to nie je zdravé, no v záujme zachovania správneho duševného rozpoloženia nad tým prižmúrime oko. A rovnako aj nad tým, čo všetko sa deje v kuchyni.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Zamestnanci fast foodov sa však nedávno na Reddite podelili o pikošky zo svojej práce a my si myslíme, že by si si ich mal prečítať aj ty. Od dodržiavania hygienických opatrení až po „triky“ zákazníkov, ktoré nikdy nefungujú, toto je všetko, čo by si mal vedieť predtým, ako do podobnej reštaurácie zavítaš najbližšie. Čo to teda je?

1. Jediná zdravá a čerstvá (teda nie predpripravená a/alebo rozmrazená) vec vo všetkých reťazcoch s rýchlym občerstvením je paradajka.

2. Fast food, v ktorom som pracoval, nemal umývačku riadu ani človeka na to určeného. Keď sa nám minuli čisté taniere, niekto ich zobral von a ostriekal ich hadicou, aby z nich zliezla špina. Bolo to najefektívnejšie možné riešenie.

3. Pokiaľ si objednávaš jedlo cez drive-thru a správaš sa ako idiot, je 99-percentná šanca, že ti doň niekto napľuje alebo „omylom“ spadne na zem. Vedúci prevádzky to vedia a nie, nezachránia ťa. Pokiaľ si kretén, pridajú sa tiež. Riešenie? Správaj sa ako človek.

4. Keď vymeníme prepálený olej vo fritézach za nový, prvé dva dni väčšinou jedlo chutí ako h*vno. Trik je nevymeniť olej kompletne celý – tri štvrtiny čerstvého oleja na jednu štvrtinu toho starého, ktorý v sebe ukrýva všetku chuť.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU
Shutterstock

5. Naši vedúci dostávali mesačné bonusy v závislosti od rýchlosti vybavenia objednávky. Počas obednej špičky sme mali na jednu objednávku cez drive-thru 25 sekúnd. Často sme prosili zákazníkov, aby sa posunuli autom kúsok dopredu (mimo senzora) a zastavili časovač, nech si môžeme pripraviť jedlo aj pre tých za nimi. Na oplátku sme im zvykli prihodiť niečo zadarmo.

6. Olej vo fritézach vymieňajú tí fyzicky zdatnejší, lebo je ťažký, horúci a celkovo je to nebezpečná úloha. Podľa nariadení by sa mal olej meniť každý týždeň, ale keď žiadny z nich nemá zmenu, niekedy fičíme na tom istom aj celý mesiac.

Odporúčame prečítať:

Keď chceš skorší termín u lekára, sprav toto. Ľudia prezrádzajú tajomstvá svojich profesií

7. Internetom koluje mýtus o tom, ako si máš vypýtať hranolčeky bez soli, aby ti ich pripravili čerstvé. Je to blbosť. Veľa ľudí to skúša a myslia si, že oklamali systém, ale v skutočnosti sa stane len jedno – osolené hranolčeky hodíme naspäť do fritézy, aby sa z nich zmyla soľ, a potom ich dáme von.

8. Milkshaky so „skutočnou zmrzlinou“ sú z prášku. Vždy sú z prášku. Ako dieťa som ich zbožňovala, ale odkedy to viem, už si ich nedávam.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU
Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné